efectul razelor solare asupra pielii
Sanatate

Efectul razelor solare asupra pielii

efectul razelor solare asupra pielii

efectul razelor solare asupra pielii


Specialistii spun ca razele solare sunt responsabile pentru 80% din imbatranirea pielii.

Schimbarile din atmosfera fac soarele sa fie din ce in ce mai daunator iar poluarea chimica a dus la formarea gaurilor din stratul de ozon care expun pamantul la razele UVA si UVB.

Razele UVB penetreaza straturile superioare ale pielii, provocand arsuri solare, imbatranire prematura si cancer de piele, iar razele UVA penetreaza lent dar atent in epiderma si derma, afectand colagenul si elastina si duce la hiper – pigmentare.

Ultimele descoperiri stiintifice din domeniu confirma faptul ca expunerea la soare produce deteriorarea AND-ului din celule.

Odata deteriorat AND-ul, celulele isi pierd capacitatea de a-si indeplini functiile esentiale, se inmultesc anormal, si apare riscul de imbatranire prematura si riscul aparitiei cancerului de piele.

De aceea, este important sa folosim creme si fonduri de ten cu factor de protectie solara(SPF) 15 si mai nou SPF 18  si care contin substante antioxidante, capabile sa previna deterioararea ADN-ului.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *