cristaloterapia puterea miraculoasa a cristalelor
Previzibila sau nu, natura este cea care ne ofera de cele mai multe ori modalitati de a ne vindeca prin cai ce par miraculoase in ochii multora dintre noi.
Acest fapt este valabil si in ceea ce priveste cristalele semipretioase si cristaloterapia. Dincolo de frumusetea lor care ar sensibiliza chiar si cele mai critice priviri, cristalele ne reamintesc ca nici proprietatile regnului mineral nu ar trebui subestimate cand este vorba despre sanatate si frumusete.
Sanatate si frumusete
In prima instanta, suntem atrasi de aspectul lor estetic. Insa dincolo de stralucirea pe care o emana, pietrele semipretioase reprezinta o sursa de energie si de sanatate. Regasite in forma bruta (neprelucrate), slefuite (rulate sau sub diferite forme precum piramida, sfera, obelisc), cat si sub forma de elixir, cristalele vin cu o gama variata de remedii in tratarea fizica si emotionala.
,,Nu suntem noi cei care alegem cristalul, ci cristalul ne alege pe noi” – aceasta este regula de baza a cristaloterapiei. Intotdeauna alegem un cristal in functie de problemele cu care ne confruntam, chiar daca pe moment nu suntem constienti de aceasta decizie.
Cristalele au proprietatea de a amplifica orice informatie exista in preajma lor, indiferent daca aceasta este de natura pozitiva sau negativa. Un cristal poate curata din punct de vedere energetic o incapere. Acelasi lucru este valabil si in cazul starii noastre de sanatate. Curatat dupa ce este achizitionat (metoda cea mai simpla de a curata un cristal este de a-l tine in apa cu sare timp de 24 de ore) si programat prin intentie pentru o afectiune specifica (la nivel fizic sau emotional), cristalul este pregatit sa-si faca treaba. Modalitatea palpabila prin care putem observa ca acesta a absorbit din energia reziduala ce exista intr-un anumit organ este faptul ca de multe ori cristalul se sparge.
Iata ce cristale sunt benefice pentru diferite parti ale corpului:
- Cap: ametist, cristal de stanca, charoit, agat mov, fluorina transparenta
- Ochi: ametist, lapislazului, fluorina violet, azurit
- Dinti: howlit, magnezit
- Gat: sodalit, lapislazului, agat albastru, angelit, larimar, acvamarin
- Sani: cuart roz, kunzit, aventurin, agat verde, smarald
- Plamani: cuart roz, agat roz, kunzit, turmalina roz
- Stomac, intenstine,splina,pancreas, ficat: citrin, fluorina galbena, malachit, jasp riolit
- Rinichi: jadul, cuartul roz, cuartul fumuriu, rubinul
- Oase: howlit
- Organe genitale: agat-de-foc, carneol, piatra lunii
- Picioare: cuartul fumuriu, onixul, ochiul-de-tigru
- Coloana: granat, carneol
- Genunchi: chihlimbar, topaz nobil, citrin, labradorit
Asadar, indiferent daca se gaseste in forma bruta sau slefuita, daca este purtat sub forma unui medalion, a unui inel, a unei bratari sau chiar a unui breloc, cristalul actioneaza in mod independent.
O alta caracteristica a cristaloterapiei este aceea ca in general un cristal actioneaza pe un termen indelungat, puterea lui de vindecare fiind destul de lenta. Tocmai de aceea, este recomandata imbinarea cristaloterapiei cu alte tehnici de vindecare.
Resurse: Judy Hall – Crystal Bible