Ce sunt radicalii liberi

Publicat: 30 aprilie 2008
Comentarii: Fără răspunsuri

ce sunt radicalii liberi

ce sunt radicalii liberi


Reactiile de oxidare din organismul nostru duc la aparitia unor compusi chimici instabili si toxici, numiti “ radicali liberi” care, in numar mare, afecteaza celulele.

Radicalii liberi sunt prezenti si cand ne expunem unor factori de mediu cum ar fi poluarea, fumul de tigara, radiatiile si pesticidele.

Un radical liber poate duce la formarea altora printr-o reactie in lant numita oxidare. Oxidarea afecteaza si imbatraneste pielea si este observabila prin riduri si un tonus scazut al pielii. Oxidarea este de asemenea raspunzatoare pentru numeroase boli, inclusiv bolile de inima si cancerul.

Cat de importanta devine astfel ingrijirea pielii si a organismului nostru impotriva acestui pericol reprezentat de radicalii liberi?

Cum ne protejam de efectul radicalilor liberi?

Antidotul pentru radicalii liberi sunt antioxidantii. Enzimele naturale lupta impotriva radicalilor liberi, dar nu pot face fata intotdeauna numarului foarte mare al acestora. De aceea, trebuie sa venim in ajutorul organismului prin consumul de factori nutritivi antioxidanti. In acest sens, consumul de fructe este extrem de important.

Pentru protectia pielii, este esential sa urmarim ca orice crema si fond de ten folosit sa aiba in continutul lor un element antioxidant: vitamina C, E si A.

 

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *