ce sunt radicalii liberi
Sanatate

Ce sunt radicalii liberi

ce sunt radicalii liberi

ce sunt radicalii liberi


Reactiile de oxidare din organismul nostru duc la aparitia unor compusi chimici instabili si toxici, numiti “ radicali liberi” care, in numar mare, afecteaza celulele.

Radicalii liberi sunt prezenti si cand ne expunem unor factori de mediu cum ar fi poluarea, fumul de tigara, radiatiile si pesticidele.

Un radical liber poate duce la formarea altora printr-o reactie in lant numita oxidare. Oxidarea afecteaza si imbatraneste pielea si este observabila prin riduri si un tonus scazut al pielii. Oxidarea este de asemenea raspunzatoare pentru numeroase boli, inclusiv bolile de inima si cancerul.

Cat de importanta devine astfel ingrijirea pielii si a organismului nostru impotriva acestui pericol reprezentat de radicalii liberi?

Cum ne protejam de efectul radicalilor liberi?

Antidotul pentru radicalii liberi sunt antioxidantii. Enzimele naturale lupta impotriva radicalilor liberi, dar nu pot face fata intotdeauna numarului foarte mare al acestora. De aceea, trebuie sa venim in ajutorul organismului prin consumul de factori nutritivi antioxidanti. In acest sens, consumul de fructe este extrem de important.

Pentru protectia pielii, este esential sa urmarim ca orice crema si fond de ten folosit sa aiba in continutul lor un element antioxidant: vitamina C, E si A.

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *