Bebelusii invata sa anticipeze atingerea inca din pantec

Publicat: 9 octombrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

bebelusii invata sa anticipeze atingerea inca din pantec

bebelusii invata sa anticipeze atingerea inca din pantec

Poate ca atingerea este unul dintre cele mai firesti gesturi prin intermediul carora incepem sa cunoastem aceasta lume.

In cele ce urmeaza, va vom impartasi cele mai recente informatii despre relatia dintre atingere si dezvoltarea bebelusului.

“Bebelusii invata sa anticipeze atingerea inca din momentul in care se afla in pantec”, sustin cercetarile realizate de universitatile Durham si Lancaster.

Folosind instrumente pentru scanarea 4D, psihologii au descoperit ca fetusii aveau mai degraba capacitatea de a prezice decat de a reactiona la fiecare atingere.

Astfel, cercetatorii au concluzionat ca aceste descoperiri pot imbunatati capacitatea de a intelge perioada de dezvoltare a copiilor, in special a celor nascuti prematur.

Aceste informatii ne ajuta sa descoperim cat de pregatiti sunt acestia sa interactioneze cu lumea din jurul lor si cat de bine se pot calma singuri prin suptul propriilor degete.

Cercetatorii au realizat un total de 60 de scanari la 15 fetusi sanatosi intre 24 si 36 de saptamani.

Ei au descoperit ca fetusii nedezvoltati inca isi atingeau mai des partea superioara a capetelor. Pe masura ce se maturizau, incepeau sa-si atinga partea inferioara a capului, inclusiv gurile lor.

Pana in saptamana 36, un numar semnificativ de fetusi isi deschidea gura inainte de a o atinge. Acest lucru sugereaza ca ei erau capabili sa anticipeze atingerea manilor indreptate spre gura. Cercetatorii au adaugat faptul ca o sensibilitate crescuta a miscarilor gurii in acest stadiu al sarcinii arata o mai mare “constientizare” a miscarii. Alte cercetari au sugerat ca miscarea fetusilor poate fi baza dezvoltarii intentiilor acestora.

Studiile despre atingerea bebelusilor au fost realizare pe opt fete si sapte baieti, iar cercetatorii nu au observat nicio diferenta intre comportamentul celor doua sexe.

“Atingerea repetata a partii inferioare a fetei si a gurii poate fi un indicator al dezvoltarii normale a creierului, incluzand pregatirea bebelusilor pentru interactiunea sociala, calmare si hranire.”

De asemenea, “cercetarile ofera informatii despre momentul in care bebelusii sunt pregatiti sa interactioneze cu mediul lor, in special cei nascuti prematur”, sustine directorul Departamentului de Psihologie, Nadja Reissland.

Inaintea acestui studiu, o alta cercetare a aratat ca bebelusii nenascuti inca prezinta o serie de “expresii faciale” inca din momentul in care se afla in uter, ceea ce ii pregateste pentru comunicarea de dupa nastere. De asemenea, ei casca atunci cand se afla in uter, ceea ce poate fi un alt indicator al sanatatii lor.

Asadar, atingerea pregateste bebelusul pentru viata pe care o va trai o data ce va parasi uterul. Avand drept baza aceste descoperiri, cercetarile viitoare pot oferi o intelegere si mai larga a vietii prenatale a bebelusului, incluzand capacitatea lor de a interactiona la nivel social.

Resurse: http://www.medicalnewstoday.com

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *