5 sfaturi pentru a invinge starea de oboseala
Sanatate

5 sfaturi pentru a invinge starea de oboseala

5 sfaturi pentru a invinge starea de oboseala

5 sfaturi pentru a invinge starea de oboseala

Starea de oboseala ne da batai de cap multora dintre noi in aceasta perioada.

Regasiti mai jos 5 sfaturi pentru a inlatura efectele negative ale acesteia si pentru a ne bucura in continuare de a noastra dezvoltare personala, fara a ne simti epuizati:

1. Foloseste cu intelepciune uleiurile esentiale.

Pentru o revenire rapida, putem folosi 2 picaturi de ulei de menta pe care le adaugam pe un servetel, dupa care inspiram adanc. Acelasi efect de revigorare il pot avea si picaturile puse in baie, avand totodata si un efect de relaxare.

2. Reducerea consumului de carbohidrati.

Ar fi ideal sa dam pe incetinitorul consumul de carbohidrati – mai exact zaharul alb si faina alba. Aceste mancaruri conduc la cresterea rapida a energiei, dupa care urmeaza o prabusire evidenta. Spaghetele si prajiturile nu reprezinta cea mai buna varianta, iar rezultatul va fi acela de a ne simti slabiti si obositi.

3. Sa ne imprietenim cu potasiul.

Taie un cartof spalat, dar necuratat in mai multe bucati si lasa-le in apa pe timp de noapte. Dimineata urmatoare bea lichidul deoarece este o sursa benefica de potasiu. Corpul nostru are nevoie de acest mineral pentru a transmite impulsurile nervoase si pentru a ajuta la functionarea normala a muschilor. Mai mult decat atat, studiile arata ca deficienta de potasiu este mai des intalnita in randul oamenilor care sufera de oboseala cronica.

4. Alege mesele echilibrate.

Cheia este aceea de a manca un mic dejun copios, urmat apoi de mese mici si sanatoase pe parcursul intregii zile. Este mult mai indicat decat sa mancam doua sau trei mese mari.

5. Nu uita de exercitii fizice.

Sportul si miscarea ne vor ajuta intotdeauna sa ne mentinem un tonus ridicat. Pentru a preveni oboseala, sunt indicate cel putin 3 ore de exercitii fizice pe saptamana.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *