Superego-ul: cum sa ne eliberaram de un dumnezeu fals (partea a II-a)

Publicat: 8 februarie 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

superego-ul cum sa ne eliberaram de un dumnezeu fals partea a doua
superego-ul cum sa ne eliberaram de un dumnezeu fals partea a doua

In continuarea articolulul de luni, astazi vom vorbi despre ce putem face pentru a accepta si a ne elibera de superego.

Insa, inainte de toate, este foarte important sa stim cum putem identifica vocea superego-ului in interiorul nostru. Cred ca ne-am intrebat cu totii cum putem sa ne dam seama daca ne vorbeste superego-ul sau ghidul nostru interior.

Indicii care iti spun ca iti vorbeste vocea adevarului tau interior:

 • Simti o lumina interioara care te insoteste pe drumul tau.
 • Iti imaginezi cele mai bune scenarii si lucrurile minunate care se vor intampla
 • Simti nevoia sa ii incluzi pe altii in experienta ta
 • Cu cat esti mai aliniat cu aceasta voce, cu atat simti ca esti in expansiune, si simti entuziasmul de a face urmatorul pas, spre care esti ghidat.
 • Esti insufletit de multe idei creative si te energizezi cand te gandesti la ele.
 • Simti bucurie si incredere cand incepi sa-ti pui ideile in practica

Indiciile care iti spun ca iti vorbeste vocea Superego-ului :

 • Simti frica la gandul de a-ti urma dorinta sufletului.
 • Iti vorbeste despre cel mai rau scenariu care s-ar putea intampla si incearca sa te convinga ca se va intampla cel mai rau lucru posibil.
 • Iti vorbeste in termeni de corect/gresit, bun/rau si este rigida fata de orice este in afara perceptiei sale care categoristeste lucrurile drept gresite
 • Vorbeste pe un ton fariseic
 • Militeaza pentru separarea si frica de ceilalti
 • Te simti mic, constrans, cenzurat si reprimat
 • Simti nevoia de a-ti inchide inima

Si superego-ul are nevoie de iubire

Chiar daca superego-ul s-a nascut din ideile altora legate de ce e bine si ce e rau, din momentul in care il internalizam, devine o parte din noi. Pentru a ne elibera din stransoarea lui, avem nevoie sa acordam iubire si intelegere acestei parti din noi insine.

Superego-ul incearca sa aiba grija de noi in singurul mod in care poate. Cand intelegem asta, putem sa-i multumim pentru incercarile lui de a avea grija de noi. Putem sa ne minunam de cat de ingenios a fost proiectat acest instrument care are grija de noi.

Daca intelegem gresit acest lucru si ne luptam cu superego-ul, nu vom face decat sa sporim sentimentul de divizare din noi insine. Avem nevoie sa constientizam si sa iubim aceasta parte, si in acelasi timp sa punem sub semnul intrebarii si sa investigam realitatile pe care ni le impune.

Pentru a incheia cercul vindecarii, avem nevoie sa restabilim fluxul iubirii cu cei care ne-au crescut si cu cei care i-au crescut pe ei, cu toti stramosii nostri. Nici macar nu trebuie sa-i cunoastem pe toti, trebuie doar sa intelegem ca prin acest lant a ajuns la noi si viata si limitarile supergo-ului pe care le-am mostenit. Putem sa vedem astfel ca nu este vina nimanui.

Si acest lucru in sine aduce iertarea de sine si compasiunea pentru ceilalti. Putem sa trimitem aceasta noua intelegere catre linia noastra de stramosi, pe parte feminina si masculina, pentru a merge inapoi cat mai aproape de sursa de unde a provenit viata. Din momentul in care poti face asta cu intentie sincera, se pot intampla miracole vindecatoare pentru intreaga familie.

Deoarece o mare parte din puterea superego-ului sta in faptul ca nu suntem constienti de el, eliberarea de el cere constientizarea lui si observarea modului in care opereaza in viata noastra. Apoi e nevoie sa-i acceptam existenta fara sa ne judecam pe noi insine sau pe altii.

Urmatorul pas este sa facem o alegere diferita: sa alegem sa ne urmam inima in loc de a urma perspectiva constrangatoare asupra vietii, bazata pe ranile noastre. Apoi, ne putem misca inainte, putem trece dincolo de ranile noastre si ne putem continua viata.

Observa superego-ul, vezi ce ii da putere. Si uita-te la el pentru a-l vedea exact asa cum este. Fii constient de ceea ce simti. Cu cat vei face asta mai des, cu atat mai mult vei fi constient. Pe masura ce vei deveni mai familiar cu diferitele modalitati prin care traim in frica, cu atat mai mult vei putea sa te eliberezi de ea. Fricile noastre cresc din lucruri pe care nu le confruntam. Cand suntem disponibili sa privim pe deplin si profund la sursa fricii noastre, atunci ea isi pierde puterea.

Apoi, vei avea alegerea de a urma sau nu frica. Ce alegere e cea mai buna? Ce alegere iti aduce deschidere, expansiune, bucurie, creativitate si dragoste? Ce alegere te face sa te simti mic si fara putere?

Adu-ti aminte ca instrumentul de care se foloseste superego-ul pentru a ne constrange si a ne mentine “in siguranta” este frica. Fii disponibil sa iti simti frica si apoi elibereaza-o in fata puterii mai mari decat noi. Si cand ti se face cel mai frica, priveste frica in ochi. Vezi daca sta in fata ta si te blocheaza sau daca sta langa tine si puteti merge impreuna la drum. Cand ii acordam intelegerea noastra, pana si frica poate fi un partener de drum extraordinar.

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *