Scurt ghid de supravietuire pentru introvertiti

Publicat: 20 noiembrie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

Aproximativ o treime dintre oameni au o personalitate introvertita, sunt mai retrasi si timizi, uneori cu probleme de incredere in sine sau poate doar cu o teama de a se afirma in fata celorlalti, in societate.

Daca faci parte din aceasta categorie, exista cateva trucuri care te vor invata cum sa invingi timiditatea.

Poate cel mai deranjant lucru pentru introvertiti este sa participe la evenimente in care trebuie sa fie in centrul atentiei, unde trebuie sa faca conversatie, sa se remarce sau pur si simplu sa sustina privirile celorlalti.

Inainte sa fugi doar la gandul de a socializa cu semenii tai, consulta acest mic ghid de supravietuire pentru orice personalitate introvertita:

 

1. Cand simti ca ceea ce se intampla in jurul tau e prea mult, ia-ti o mica pauza. Mergi la toaleta, suna pe cineva din familie, iesi sa iei o gura de aer, orice pretext e bun ca sa iesi putin din grupul care iti provoaca disconfort.

2. O alta tactica buna pentru a diminua stresul socializarii cu ceilalti este sa te oferi sa faci diverse activitati: daca esti la o petrecere, ofera-te sa ajuti gazda la bucatarie, iar daca esti la un eveniment ofera-te sa faci pe fotograful.

3. Sa inveti arta statului la taifas pe teme marunte e de asemenea de ajutor pentru cei cu personalitate introvertita. Poti sa-ti pregatesti din timp teme de discutie si chiar sa exersezi ce vei spune, astfel incat sa te simti confortabil atunci cand te vei angaja intr-o conversatie.

4. Alege sa participi la intalniri sau evenimente ce au loc seara. Studiile arata ca dimineata organismul produce cortizol in exces, un hormon de stres care nu este prezent seara decat la un nivel redus, deci ai sanse mai mari sa-ti reduci emotiile.

5. Ia cu tine fie o persoana extrovertita, fie un alt introvertit. Daca primul te va ajuta sa te integrezi mai rapid, al doilea te va face sa te simti mai in siguranta in grupuri mari de oameni.

6. O idee buna este sa te pregatesti din timp pentru schimbare. Un secret despre cum sa invingi timiditatea este sa faci fata cu brio la lucruri noi. Teama de oameni noi si frica de a discuta cu necunoscuti sunt sentimente pe care le poti depasi daca iti proiectezi mental sa fii deschis la nou si sa te simti bine.

7. Imbraca-te confortabil, in haine care te fac sa te simti bine si adopta o pozitie dreapta, care denota curaj si incredere. Ai nevoie de incredere in tine, asa ca nu ezita sa aplici orice siretlic ce te face mai increzator.

8. Nu in ultimul rand, daca nu stii cum sa invingi timiditatea, tine minte ca in jurul tau sunt si alte persoane introvertite si ca cei care ies in evidenta prin personalitatea lor extrovertita sunt si ei oameni normali ca tine.

Tipurile de personalitate nu comporta grade de comparatie si deci, daca ai o personalitate introvertita, nu ai nicio lipsa si niciun defect in raport cu ceilalti.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *