Depasirea momentelor dificile prin eliberarea de resentimente

Publicat: 19 decembrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

depasirea momentelor dificile prin eliberarea de resentimente

depasirea momentelor dificile prin eliberarea de resentimente

In momentul in care suntem acaparati de resentimente, fiecare dintre noi se poate pierde pe sine.

Dar poate ca una dintre cele mai grele probe ale vietii este aceea de a ne elibera sufletul de resentimente atunci cand avem de-a face cu un moment pe care il simtim ca pe o povara.

Desi este cu adevarat dificil, poate ca uneori ar trebui sa ne eliberam de ceea ce a fost, de ranile pe care ceilalti ni le-au provocat si mai ales, de straiele de victima pe care le-am imbracat adesea. In momentul in care ne eliberam de resentimente, inima noastra franta observa ca poate imbratisa o noua experienta.

Astfel, este posibil sa regasim puterea, demnitatea si curajul “de a ne innoi”. Avand din nou sufletul deschis catre viata, acesta ne poate redirectiona pe o noua carare, catre oamenii si circumstantele potrivite.

Pentru a actiona astfel, trebuie sa ne eliberam sufletul de resentimentele, gandurile si emotiile acumulate. Atunci cand aceasta eliberare va fi una autentica, un sentiment subtil de apreciere va lua nastere in fiinta noastra. Afirmatia pe care o putem spune in acest sens este:

“Am curajul de a ma elibera de resentimentele de care ma agat si de a ma deschide in fata oamenilor si a situatiilor care imi sunt de folos in procesul meu de dezvoltare personala.”

Pentru a reusi sa avem incredere intr-un viitor la care acum nici nu indraznim sa ne gandim, este nevoie sa acceptam furia si tristetea pe care o resimtim, pastrandu-ne totodata o inima deschisa. Psihologul Deborah Khoshaba ne prezinta o serie de afirmatii cu efect vindecator pe care ea le numeste “Declaratiile unei Inimi Deschise si Libere”.

Iata care sunt acestea:

1. Am incredere in gandurile, emotiile si comportamentele care ma ajuta sa gasesc sursa de rabdare care exista in fiinta mea.

2. Accept ceea ce a fost. Sunt pregatita sa merg mai departe cu mintea, corpul si sufletul meu.

3. Nu imi voi petrece timpul rememorand vechile drame pe care le-am trait.

4. Nu ii voi permite nimanui sa-mi raneasca inima.

5. Raman ferm si accept sa-mi gasesc puterea de a rezolva aceasta problema.

6. Folosesc durerea pe care o traiesc pentru a ma deschide in fata lectiilor vietii, nu pentru a calcula neajunsurile vietii.

7. Imi dau voie sa ma eliberez si am incredere in viitor deoarece ma am pe mine.

8. Gasesc in actiunile si cuvintele mele o modalitate de a ma deschide.

9. Recunosc ca eu sunt singurul responsabil pentru emotiile pe care le traiesc.

10. Gasesc rabdarea in fiinta mea pentru a observa care este scopul mai mare al experientelor mele.

Desi viata ne testeaza pe fiecare in parte, poate ca ar trebui sa retinem ca toate acele resentimente care ne strang si constrang fiinta au o semnificatie mai profunda decat ceea ce traim la o prima vedere.

Sa speram ca vom gasi puterea de a permite experientelor dureroase sa ne deschida sufletul…exact ca o floare care se deschide in cea mai intunecata noapte…

articol tradus de pe site-ul www.psychologyineverydaylife.net

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *