Cum recunoastem personalitatea isterica?

Publicat: 24 octombrie 2013
Comentarii: 4 Răspunsuri

cum recunoastem personalitatea isterica

cum recunoastem personalitatea istericaCu totii cunoastem cel putin o persoana careia ii putem lipi cu usurinta eticheta de “isterica”. Articolul de fata are rolul de a dezlipi aceasta eticheta pentru a privi ce se ascunde dincolo de ea si incercand totodata sa raspunda la urmatoarea intrebare: care sunt temerile, dorintele si nevoile unei astfel de persoane?

Personalitatea isterica are o nevoie infantila de iubire si are o nevoie acuta de atentie din partea celorlalti.

Dramatizarea propriei conditii, exhibitionismul, iesirile emotionale necontrolate, lipsa de empatie fata de ceilalti – toate acestea pot fi bifate in dreptul unei personalitati isterice.

Adesea, aceste persoane adopta o pozitie dependenta care cere ajutor, iar in momentul in care nevoile lor nu sunt indeplinite, ele ii invinovatesc pe cei din jurul lor.

Personalitatea isterica este o caracteristica a celor care nu tin cont de modalitatea in care isi revarsa emotiile in jur atata timp cat imaginea de sine este neafectata (“adorabila”, “speciala”, “fermecatoare”, etc). Insa aceste imagini sunt uitate pe masura ce persoanele aspira catre o alta imaginea de sine. Nici o fiinta cu o astfel de personalitate nu va pune valorile morale sau propria constiinta mai presus de propria imagine.

Fiecare experienta din viata acestor persoane va fi catalogata drept “ingrozitoare” sau “minunata”. Nu exista cale de mijloc. Insa aceste extreme nu sunt decat modalitati de a compensa sentimentele adanci de nesiguranta si imperfectiune.

De asemenea, personalitatea isterica nu intelege nici ordinea, nici logica. Astfel de persoane insista ca lucrurile sa fie asa cum vor ele sa fie. Orice lucru care le pune la incercare intr-un fel lumea idela in care traiesc este negat in totalitate.

Pe de alta parte, personalitatea isterica este extrem de seducatoare, insa dorinta acesteia nu ramane la un nivel sexual, ci este o dorinta ascunsa de a obtine admiratia, protectia sau aprobarea celorlalti deoarece imaginea de sine este ranita. O exagerare a propriei sexualitati arata compensarea lipsei de intimitate.

Competitia cu persoanele de acelasi sex este acerba, mai ales in cazurile in care acestea folosesc aceleasi mencanisme de a obtine atentie si afectiune. Ele neaga importanta propriului comportament manipulator si seducator, lucru care in cele din urma le determina sa se izoleze.

Personalitatea isterica la barbati si la femei

Barbatii care sunt inclusi in aceasta categorie poarta adesea masca unor aventurieri romantici sau a unor “copii minune”. Isteria lor este relevata prin intermediul unei masculinitati exagerate. Barbatii isterici sufera adesea de dependenta sexuala sau de “Don Juanism”, fie ca sunt heretosexuali sau homosexuali. Este posibil ca mamele acestora sa fi fost necorespunzator de seducatoare cu ei, iar tatii lor sa fi fost absenti din punct de vedere fizic sau emotional.

Femeile care au personalitatea isterica se ascund adesea sub masca reginelor “glamour” sau a “printeselor adorabile”. Mama acestora este in general rece, competitiva si plina de resentimente. Ea ofera o protectie exagerata pentru a compensa incapacitatea ei de a oferi iubire. In copilarie, fiica si tatal s-au sustinut reciproc. Din cauza imaturitatii sale, tatal intareste emotiile “printesei” sale, insa la pubertate o abandoneaza, ceea ce o va face sa se simta confuza si respinsa.

Aceste persoane ar trebui sa-si accepte tristetea, neputinta si singuratatea in loc sa isi puna ziduri de aparare care sa le ajute sa-si reprime adevaratele trairi. Faptul ca nu-si amintesc multe detalii din copilarie este un fenomen des intalnit in cazul persoanelor isterice. Totusi, hipersensibilitatea lor ii determina sa se simta superiori celorlati, considerandu-se “persoane speciale”.

Persoanelor isterice le este teama sa-si asume responsabilitatea vietii de adult. Ele trebuie sa invete sa elibereze copilul dependent din interiorul lor astfel incat sa-si imbunatateasca conditia. De asemenea, ar fi indicat sa inteleaga ca va veni un moment in viata lor in care vor trebui sa-si asume propriile emotii negative precum neajutorarea, posesivitatea, gelozia, invidia si o imagine de sine distorsionata.

 

  • banner certificare
    banner certificare
  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *