Dificultatile unui parinte care isi creste singur copilul

Publicat: 13 ianuarie 2014
Comentarii: 4 Răspunsuri

dificultatile unui parinte care isi creste singur copilul

dificultatile unui parinte care isi creste singur copilul

Cu siguranta nimeni nu isi doreste sa fie in pielea unui parinte singur.

Nimeni nu isi doreste sa priveasca fata trista si dornica a propriului copil atunci cand intreaba unde este celalalt parinte.

Si sunt la fel de sigura ca nimeni nu isi doreste sa simta neputinta unui parinte singur care nu stie cum isi poate ajuta copilul.

Din pacate, lipsa acestei dorinte nu ne impiedica sa dam piept cu realitatea dura in care parintii singuri se lupta pentru a oferi tot ce-i mai bun copiilor lor.

Iata care sunt dificultatile cu care acestia se pot confrunta:

1. Calitatea educatiei pe care o ofera copiilor.

Indiferent de structura unei familii, calitatea educatiei este unul dintre elementele care pot anticipa dezvoltarea sanatoasa a copilului.

Unui parinte singur ii poate fi greu “sa functioneze” ca parinte.

Spre deosebire de parintii care sunt impreuna, un parinte singur isi poate sprijini copilul mai putin, poate avea mai putine reguli in casa, poate da dovada de inflexibilitate in educarea copilului si poate da nastere unui conflict cu acesta destul de repede.

Astfel de poveri pot aparea in momentul in care el se lupta de unul singur, fara niciun ajutor din exterior.

Din pacate, aceste neintelegeri se pot rasfrange rapid asupra copilului, conducand la diferite consecinte neplacute precum rezultate slabe la invatatura, probleme emotionale, un respect de sine scazut sau dificultati in incercarea de a stabili o conexiune cu ceilalti copii.

In majoritatea cazurilor, rolul de parinte singur ii revine mamei.

Totusi, chiar daca tatal nu mai este un membru al familiei, prezenta sa constanta in viata copilului poate avea o influenta benefica asupra acestuia.

De asemenea, studiile realizate in acest domeniu arata ca implicarea tatalui in viata copilului este mai accentuata si pozitiva in urma unei separari intre parintii copilului.

Cu toate acestea, doar o patrime din tatii divortati interactioneaza cu copiii lor.

Interviurile luate copiilor in acest sens arata ca pierderea contactului cu tatal reprezinta unul dintre cele mai dureroase rezultate ale divortului.

Desi sunt despartiti, este important ca parintii sa aiba o atitudine de cooperare avand in vedere cresterea copiluluilor.

In momentul in care parintii sunt de acord in ceea ce priveste deciziile si regulile pe care le impun copilului, acesta intelege ca implicarea parintilor nu este arbitrara, ci este bine gandita.

Un alt beneficiu al “colaborarii” dintre cei 2 parinti este transmiterea unor valori comune care vor ajuta copilul sa-si dezvolte respectul pentru sine si pentru ceilalti, capacitatile de comunicare in societate, cat si incercarea de a reyolva disputele intr-o maniera asertiva.

Copiii care reusesc sa dobandeasca aceste trasaturi cu ajutorul parintilor lor vor relationa cu mai multa usurinta mai tarziu si isi vor putea construi relatii sanatoase.

2. Probleme la nivel economic si incapacitatea de a sprijini intreaga familie de unul singur.

Majoritatea copiilor care locuieste cu un parinte singur este dezavantajata din punct de vedere economic.

Acestuia ii poate fi destul de greu sa-si permita sa acopere cheltuilile casei, cat si sa reuseasca sa cumpere manualele si alte rechizite necesare copilului.

In cazul in care un parinte singur nu primeste ajutor din partea celuilalt sau din partea altor rude, el este singura sursa a copilului sau. Iar aceasta situatie este de-a dreptul stresanta.

Daca nu reuseste sa-si intretina familia, un parinte singur poate alege sa mai aiba un al doilea job, ceea ce ii va reduce timpul pe care il petrece cu copilul sau.

De asemenea, aceasta situatie poate fi un factor de stres in plus si te poate determina sa te invinovatesti ca iti cresti singur copilul.

Este important sa-l asiguri de fiecare data ca desi esti departe de el, te vei gandi mereu la el.

3. Mai putin timp pentru propria persoana.

Un parinte singur simte adesea ca nu are timp pentru propria persoana.

Si chiar daca la un moment dat va gasi timpul pentru activitatile pe care si le doreste, este posibil sa nu aiba energia de a le duce la bun sfarsit.

Asa ca intalnirea cu prietenii se transforma, de fapt, in doua ore de somn.

Pentru multi parinti, aceasta energie redusa este dramatica si poate conduce catre depresie.

Tristetea care persista, iritabilitatea, insomniile sau castigul/ pierderea in greutate sunt ascociate cu depresia. Iar un parinte depresiv are foarte putine de oferit copilului sau.

4. Cand copiii devin o povara…

Responsabilitatile pe care un parinte singur le poarta il pot coplesi, iar copilul poate fi vazut ca o povara. Chiar si cele mai obisnuite activitati din viata copilului – mersul la scoala, serbarile – pot deveni obositoare pentru parintele care nu-i mai poate purta de grija nici macar propriei persoane.

Astfel, o alta problema cu care un parinte singur se confrunta este o tensiune interioara ca nu ii poate indeplini copilului sau nevoile si dorintele pe care le are.

Mai cunoasteti si alte dificultati cu care un parinte singur se confrunta?

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *