De ce ne temem de responsabilitate?

Publicat: 3 martie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

 

de ce ne temem de responsabilitate
de ce ne temem de responsabilitate

Multi dintre noi ne confruntam cu frica de responsabilitate atunci cand intram intr-o relatie de cuplu.

Ceea ce ascunde in spatele oricarei temeri este faptul ca putem pierde ceva.

Asadar, frica de responsabilitate apare o data cu gandul ca ne putem inchide in fata altor optiuni care se pot dovedi mai bune pentru noi.

Insa ceea ce uitam este ca fiecare decizie luata implica pierderea altor optiuni. Indiferent ce am face, exista intotdeauna o alta optiune legata de ceea ce am putea face.

Insa un aspect pe care ar trebui sa-l mentionam este faptul ca oamenii care traiesc cu teama de responsabilitate in ceea ce priveste o relatie au dificultati si in ceea ce priveste alte decizii.

Ei pot avea diferite dubii legate de cariera lor, de locul in care sa-si petreaca vacanta sau chiar de meniul pe care il vor alege la restaurant.

  • Teama de nevoile noastre

Ironia este ca teama de responsabilitate poate masca o dorinta profunda de siguranta sau chiar de intimitate – aspecte regasite in cazul unei relatii pe termen lung.

Dupa cum stim, cateodata ne temem cel mai mult de lucrurile de care avem cu adevarat nevoie.

Cautand in adancul nostru putem observa ca teama de a fi respinsi vine ca o consencinta a unor experiente anterioare.

Poate ca in trecut am experimentat diferite despartiri dureroase sau poate ca pur si simplu am fost raniti. Insa orice frica va avea consencinte si mai mari pe masura ce va fi prelungita.

  • Consecintele fricii de responsabilitate

Unul dintre “pericolele” la care suntem expusi atunci cand nu ne asumam responsabilitatea este posibilitatea unei vieti singuratice sau a respingerii unor relatii care ar putea fi favorabile.

Frica de responsabilitate poate avea consecinte emotionale devastatoare, atat pentru persoana care o experimenteaza, cat si pentru celelalte persoane implicate.

In cazul in care stiti ca va confruntati cu teama de responsabilitate, va vom oferi cateva sfaturi in randurile de mai jos:

1. Da un nume fricii tale.

Intreaba-te: care este lucrul de care ma tem la modul cel mai concret?

Si ce imi este teama sa pierd in acest context? Concentreaza-te pe aceasta teama si observa spre ce te conduce.

Oare iti ofera imaginea unei relatii trecute si dureroase, a unui statut de “singuratic” sau a incapacitatii de a face ceea ce iti doresti cu adevarat?

Gandeste-te mai profund la aceste lucruri deoarece, la urma urmei, “ responsabilitate “ este doar un cuvant.

Intreaba-te care este exact cuvantul care defineste ceea ce simti ca pierzi: este “libertate”? Sau oare “independenta”?

Ce inseamna acesti termeni pentru tine? Nicio relatie nu ar trebui sa te priveze de acest stari.

Asa ca intreaba-te daca nu cumva este obsinuit(a) cu relatiile in care esti controlat(a).

2. Hotaraste-te sa fii hotarat(a)!

Cu timpul, incapacitatea de a lua decizii se poate transforma intr-un obicei.

De fiecare data cand luam o decizie, la un anumit nivel ne asumam responsabilitatea fata de aceasta.

Daca statornicia fata de deciziile noastre au reprezentat intotdeauna o problema, atunci poate ca ar trebui sa fim mai decisivi in ceea ce priveste o serie de actiuni minore.

Cateodata, cu cat cantarim mai mult avantajele si dezavantajele unei situatii, cu atat devenim mai confuzi.

In acest sens, cercetatorii au descoperit ca pe masura ce ne gandim in exces la un lucru, pe atat creste probabilitatea de a lua o decizie proasta.

Asa ca poate cel mai simplu lucru ar fi sa incepem de la a decide ceea ce sa mancam sau cum sa ne petrecem timpul pentru a ne pregati pentru deciziile cu adevarat importante.

3. Imagineaza-ti ca frica de responsabilitate a disparut.

Cateodata ne putem agata atat de mult de perspectiva noastra negativa asupra lucrurilor incat nu ne putem deschide in fata solutiilor.

Exista o serie de beneficii, atat fizice, cat si emotionale, insa poate ca noi ne-am indreptat atentia spre teama de reponsabilitate.

Asadar, poate ca inainte de a ramane intepeniti in temerile noastre, ar trebui sa urmam acesti pasi, intrebandu-ne ce se ascunde in spatele fricii de responsabilitate si cum putem actiona concret pentru a o indeparta.

Tu ce parere ai?

Resurse: www.uncommonhelp.me

  • banner certificare
    banner certificare
  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *