Tu crezi in minciunile pe care ti le repeti zilnic?

Publicat: 1 noiembrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

tu crezi in minciunile pe care ti le repeti zilnic

tu crezi in minciunile pe care ti le repeti zilnicNasul lui Pinocchio nu este doar un simplu mit, ci este adesea imaginea cu care ne intalnim zilnic atunci cand ne privim in oglinda.

Si oricat de mult am dori sa-l micsoram, el se lungeste din cauza minciunilor pe care ni le repetam despre noi insine.

Ma intreb de ce ne place sa ne mintim singuri.

Uneori este scutul cu care ne inarmam in fata celorlalti. Poate ca este mult mai usor sa schitam un zambet larg decat sa incepem o dezbatere care ne-ar putea scana vulnerabilitate. Putem spune ca avem o scuza in ceea ce-i priveste pe ceilalti.

Insa cum ramane cu minciunile pe care ni le repetam noua?

Devine revoltator faptul ca acestea ajung sa ne ghideze in mod inconstient cele mai nesemnificative actiuni. Ne agatam de propriile minciuni asa cum ne agatam de propriile povesti. Uitam ca putem schimba rolul personajului nostru la fel de bine cum uitam ca ne putem opri in absolut orice moment al vietii noastre pentru a ne spune adevarul.

Fiecare isi cunoaste propriile minciuni.

Poate ca ne repetam ca suntem persoane deschise, insa refuzam majoritatea propunerilor care ni se ofera. Sau poate ca vrem sa parem persoane blande in ochii celorlalti incat “inchidem gura” vocii din capul nostru care ne scoate la iveala agresivitatea. Sau din contra, poate ca ne ascundem zi de zi cadoarea pentru a intra intr-un joc superficial care nu ne este deloc caracteristic.

Astfel, ajungem sa ne mintim ca suntem mai presus sau mai prejos decat ceea ce suntem in realitate. Preferam sa ne repetam zilnic minciuni decat sa ne intalnim cu partile din noi insine pe care nu vrem sa le acceptam.

Jocul minciunilor este destul de captivant.

Ajunge sa ne placa zona in care intram, insa stim ca nu ne putem ascunde pentru prea mult timp. Si in orice moment avem posibilitatea de a accepta adevarul sau de a imbratisa o alta minciuna.

Nu-mi dau seama daca acest joc cuprinde ceva mai mult decat o zona de confort. Poate ca apelam la minciuni pentru a proiecta asupra noastra imaginea ideala la care ravnim si pe care nu o putem atinge. Sau poate ca doar ne ascundem de fetele dureroase ale adevarului care au puterea de a topi flacara minciunilor la care ne incalzim egourile.

Provocarea acestei seri este de a ne gandi ce minciuni ne repetam zi de zi. De a ne intreba de ce ne agatam de acest obicei si de ce nu-i dam drumul. Si mai ales de a ne intreba ce se ascunde in spatele acestui “mic ritual” daunator.

Aveti nevoie de o foaie, un pix si de sinceritate. Macar la acest exercitiu incercati sa nu va mintiti.

Andreea

 • banner certificare
  banner certificare
 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *