Top 10 lucruri care ne arata ca suntem nefericiti la locul de munca

Publicat: 29 mai 2013
Comentarii: 1 Răspunsuri

 

top 10 lucruri care ne arata ca suntem nefericiti la locul de munca
top 10 lucruri care ne arata ca suntem nefericiti la locul de munca

Articolul de fata este dedicat celor care vad un adevarat chin in cele 8 ore de munca din fiecare zi. Regasiti in cele ce urmeaza un top al semnelor care indica starea noastra de nefericire la locul de munca.

1. Amanam.

Desi incercam sa ducem un lucru la bun sfarsit, avem tendinta de a-l amana. Sau mai rau, realizam o anumita sarcina pe ultima suta de metri si nici atunci nu depunem efortul care ar fi necesar.

 

top 10 lucruri
top 10 lucruri

2. Ne petrecem duminica ingrijorandu-ne ca va veni ziua de luni.

Desigur ca atunci cand suntem nefericiti la locul de munca aceasta stare se extinde si in timpul nostru liber. Daca nu am avut cea mai stralucitoare zi la serviciu, va fi greu sa ne ducem acasa si sa avem o seara minunata. Daca saptamana noastra a fost oribila, este destul de fericit sa avem un weekend amuzant si relaxant.

3. Suntem competitivi in ceea ce priveste salariul si avansarea postului.

Deoarece nu suntem prea incantati de munca pe care o depunem, ne concentram asupra banilor si a promovarilor. Faptul ca stim ca cineva are o pozitie similara cu a noastra, doar ca este platit mai bine decat noi ne scoate din sarite.
Atunci cand nu ne simtim bine la locul de munca, avem tendinta de a deveni competitivi dintr-un singur motiv: Cand munca nu ne ofera satisfactie, dorim ca si ceilalti sa fie privati de aceasta stare.

 

top 10 lucruri
top 10 lucruri

4. Nu simtim nevoia sa ne ajutam colegii.

Desi simtim agitatia colegilor nostri atunci cand un proiect este pe punctul de a fi dus la bun sfarsit, noi ii privim de undeva, dintr-un alt plan, deloc dornici sa le oferim o mana de ajutor. De ce are loc acest scenariu?

Un studiu psihologic a inceput prin a le oferi unor subiecti o dispozitie buna, in timp ce pe altii i-a indispus. Apoi subiectii au fost rugati sa se duca intr-o alta camera in care experimentul va continua. In hol, adevaratul experiment avea loc: subiectii au trecut pe lanaga un om care, avand o cutie mare in mana, se straduia sa deschida o usa. Aveau de gand subiectii sa ajute acea persoana? Experimentul a arata ca cei care se afla intr-o dispozitie mai putin placuta nu sunt atat de dispusi sa le ofere ajutorul celorlalti.

 

top 10 lucruri
top 10 lucruri

5. Ziua de lucru pare atat de luuunga.

Primul lucru pe care il facem este acela de a calcula numarul orelor pe care le vom petrece la serviciu? Ironic sau nu, tocmai acest lucru va determina ca ziua noastra sa para intr-adevar mai lunga.

6. Nu avem prieteni la locul de munca.

Un alt studiu realizat de Gallup a demonstrat ca unul dintre cei mai puternici factori care prezic o stare de fericire la locul de munca se refera la a avea un prieten apropiat cu care sa lucram.

 

top 10 lucruri
top 10 lucruri

7. Nu ne pasa. De nimic.

Lucrurile pot merge bine sau pot merge prost la locul de munca. Oricare ar fi varianta in cazul nostru, efectiv nu ne pasa.
Acest lucru este valabil deoarece atunci cand suntem nefericiti, ne intereseaza mai mult propria persoana decat locul de munca in care lucram.

 

top 10 lucruri
top 10 lucruri

8. Lucrurile mici ne enerveaza la maxim.

Cineva a parcat gresit? Altcineva nu a spalat ibricul dupa ce a facut cafea? Sau o alta persoana vorbeste pur si simplu prea tare si ne calca pe nervi? Atunci cand nu rezonam cu locul in care ne aflam, ne este foarte usor sa gasim o serie de nemultumiri, majoritatea provenind din lucruri sau intamplari minore.

 

top 10 lucruri
top 10 lucruri

9. Suntem suspiciosi.

Nu conteaza ce fac ceilalti, primul nostru gand este: “Oare ce pun la cale?” Fie ca sunt bune sau rele, mari sau mici, toate deciziile luate de sefii si colegii nostri sunt vazute din aceasta perspectiva daunatoare procesului nostru de dezvoltare personala.

 

top 10 lucruri
top 10 lucruri

10. Existenta simptomelor fizice.

Suferim de insomnie, dureri de cap, scaderi bruste de energie sau incordare musculara? Studiile arata ca atunci cand suntem nefericiti la locul de munca, suntem mai predispusi catre aceste simptome fizice asociate cu stresul.

 

top 10 lucruri
top 10 lucruri

Va regasiti in semnele prezentate?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *