Primii pasi spre creativitate

Publicat: 12 iulie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

primii pasi spre creativitate

primii pasi spre creativitate

Putem afirma ca aspectul creativitatii are o nuanta aproape obligatorie atat in mediul profesional, cat si in cel personal.

Tocmai de accea, ne dorim sa ne insusim aceasta valoare, insa uneori nu stim de unde am putea incepe. Va invitam sa facem impreuna primii pasi spre creativitate si sa observam ceea ce vom descoperi.

1. Sa avem incredere in creativitate.

Poate ca multi dintre noi suntem creativi si nici macar nu reusim sa constientizam acest lucru. Cumva, ne putem bloca intr-o definitie a creativitatii, iar pe de alta parte putem experimenta acest lucru in fiecare zi. A fi creativ nu inseamna numai a scrie un text care sa atraga atentia, ci putem regasi creativitatea in felurile de mancare pe care le gatim si in modalitatea in care le asezam pe farfurie, in schimbarea coafurii in fiecare zi, in asortarea inedita a hainelor si lista poate continua. Important este sa gasim domeniul in care manifestam acest aspect in a noastra dezvoltare personala si sa-i dam voie sa il exprimam.

2. Sa facem cunostinta cu vocea interioara care ne judeca.

Oricine are un judecator interior. Poate ca multora ne este greu sa acceptam ca existenta acestuia este perfect normala in randul fiintelor umane. Vestea buna este ca aceasta voce vrea doar sa ne protejeze, tocmai de aceea nu trebuie sa ne simtim amenintati de ea. Atunci cand cunoastem acest lucru, situatia se poate schimba in favoarea noastra. Cum ar fi sa-i dam un nume vocii noastre si sa incepem sa vorbim cu ea? Cum ar fi sa experimentam si sa ne jucam cu ea?

3. Atentie la detalii!

Traindu-ne adesea existentele in cel mai mecanic mod posibil, uitam sa analizam micile detalii care fac diferenta. Punand mai mult accent pe detaliile din jurul nostru, devenim mai prezenti, iar lumea noastra devine mai vie. Asa ca incearca sa devii constient de lucrurile simple de genul: Atunci cand te incalti, care este piciorul pe care il incalti primul? Ce culoare are usa blocului tau? Cate emailuri trimiti si primesti in fiecare zi? Priveste obiectele si oamenii din jurul tau de parca ar fi pentru prima data in a ta dezvoltare personala.

4. Nu-ti fie teama sa adresezi intrebari stupide.

Dorinta noastra de a parea inteligenti ne poate bloca primii pasi catre creativitate. Fii curios in ceea ce priveste sentimentele si motivatiile tale. Da-ti voie sa te intrebi de ce lucrurile functioneaza intr-o anumita modalitate si de ce tu si cei din jurul tau aveti un anumit tip de comportament. Lasa deoarte nevoia de a da bine si permiteti sa fii curios si sa te simti stanjenit in anumite momnete. Poate ca asa vom gasi cheia care ne va deschide usa spre creativitate.

5. Imbratisarea paradoxului.

Se pare ca orice legat de fiinta umana este un paradox. Astfel se explica faptul ca introvertitii adora adesea sa vorbeasca in public, iar cei care nu reusesc sa ia decizii in general, iau destul de rapid in alte momente. In loc sa indepartam aceste contradictii, mai bine ne-am gandi cum le putem folosi in favoarea noastra.

Voi ce alte modalitati de a fi mai creativi cunoasteti?

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *