pluteste deasupra situatiilor dificile
Psihologie practica / Motivatie si succes

Pluteste deasupra situatiilor dificile

pluteste deasupra situatiilor dificile

pluteste deasupra situatiilor dificileCand o situatie nu iese asa cum ai vrea, gandeste-te un moment si vizualizeaza-te plutind deasupra ei. Serios! Imagineaza-ti ca in acest moment esti ca un spirit care pluteste deasupra, in timp.

Acum, priveste acea situatie dintr-un alt unghi. Cateodata, vei gasi ceva ridicol la acea situatie, lucru pe care initial nu l-ai observat.

Multora dintre noi ne place sa credem ca suntem 100% din timp logici, rationali. In realitate insa, facem atat de des alegeri irationale si ilogice….. probabil mult mai des decat ne-ar placea sa admitem.

Deci, iti propun sa iti alegi un moment in care sa fii intr-o stare buna, sa iti imaginezi si sa te simti omnipotent. Ridica-te deasupra situatiei, incearca sa privesti lucrurile din afara, si poate ca o vei putea percepe ca desfasurand-se intr-un mod optim pentru tine. Daca vrei poti face un tur complet al situatiei in minte.

Ce anume ar trebui sa faci pentru a transforma aceasta situatie in cea mai buna posibil? Cum ai fi putut sa actionezi si sa reactionezi lin acel moment pentru a face posibila aceasta situatie optima? Ce ai putea face pentru ca efectele sa fie cele mai bune, in cel mai potrivit mod cu putinta?

Ridicand-te deasupra ei, privind din afara, poti percepe situatia dintr-un alt punct de vedere pe termen scurt sau lung. Poate parea ciudat, dar daca petrecem prea mult timp fie in emisfera stanga fie in cea dreapta, incepem sa pierdem cate putin din abilitatea de a intra in contact profund cu potentialul nostru.

Presupunand ca esti implicat intr-o relatie romantica, poti constata ca de cele mai multe ori partenerul tau este unul dintre cei mai mari maestri din viata ta. Pe masura ce jumatatea te face sa te simti mai frustrat si mai manios, aminteste-ti ca dragostea ei este cea care te completeaza.

Invata cate ceva despre tine atunci cand cineva sau ceva te tulbura.

De ce te simti frustrat?
De ce lasi acel ceva sau pe acel cineva sa aiba control asupra ta?
De ce ingadui acestor lucruri sa te controleze emotional, in loc sa lasi lucrurile sa curga
?

Detaseaza-te de tot ceea ce te inconjoara.
Priveste situatiile din puncte de vedere diferite.
Examineaza-ti cu atentie viata.
Controleaza-te.
Mentine cursul si fa lucruri de calitate.

La treaba!

Cu multa dragoste si succes,
Travis Wright
Sursa: CultivateGreatness.com
Traducerea: Raluca Zam

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *