nu te mai ingrijora
Psihologie practica / Motivatie si succes

Nu te mai ingrijora!

nu te mai ingrijora

nu te mai ingrijora

De ce a devenit cantecul “Don’t worry, be happy!” un hit?

Simplu: pentru ca mesajul sau simplu este in acord cu dorinta interioara a fiecaruia dintre noi. In adancul sufletului nostru, realizam ca nu ar trebui sa ne ingrijoram. Totusi, obiceiul de a ne ingrijora este greu de alungat.

Exista o diferenta intre ingrijorare si suferinta.

Suferinta este un mesaj trimis de corpul nostru care ne spune ca exista o problema.

Ingrijorarea este un mesaj furnizat de psihicul nostru care ne spune ca avem o oportunitate de a creste in fata noastra. Ingrijorarea este cauzata de frici. Teama de necunoscut, de provocari, etc…Oricum ar fi, caracterul si potentialul nostru se dezvolta facand fata problemelor.

Bhagwan Shree Rajneesh spunea:

“Moartea semintei inseamna nasterea copacului cu frunze si flori multe, pe care se vor aseza pasari si sub care vor veni oameni sa se odihneasca; copacul va vorbi cu norii si stelele in noapte si va dansa in bataia vantului. Dar cum sa stie biata samanta toate aceste lucruri?“

Noi suntem aceste seminte care, nefiind niciodata altceva decat seminte, nu isi cunosc potentialul. Este de inteles de ce tremuram atunci cand ne apar probleme in drum. Insa cauza fricii este o scara catre cer. Suntem facuti pentru a fi mareti si, daca vrem sa fim, trebuie sa fim dispusi sa ne asumam riscuri. Procesul de dezvoltare personala este presarat cu riscuri si frici.

Despre griji

Foloseste umorul sa elimini grijile si adu-ti aminte asta: Sunt doar doua lucruri de care sa te ingrijorezi: daca esti sanatos sau bolnav. Daca esti sanatos, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Daca esti bolnav, sunt doua lucruri de care sa te ingrijorezi: te vei face bine sau vei muri. Daca te vei face bine, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Daca mori, sunt doua lucruri de care sa te ingrijorezi: exista sau nu viata de dupa moarte. Daca exista viata de dupa moarte, atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi. Daca nu exista viata de dupa moarte, oricum esti mort si nu vei afla asta, asa ca nu te mai ingrijora si fii fericit!

“Oamenii sunt atat de adanciti in obiceiul de a se ingrijora, incat daca ii salvezi de la inec si ii pui la soare sa se usuce si le dai o cana de ceai cald, se vor intreba daca vor raci.”
spune John Jay Chapman.

Ingrjorarea nu este o solutie. Solutia consta in a actiona corespunzator.

Nu-ti risipi timpul ingrijorandu-te in legatura cu trecutul. Nu-l poti schimba oricum, insa poti invata din el. Ingrijorarea nu-ti poate schimba trecutul, dar poate ruina prezentul. Aminteste-ti ca ingrijorarea nu-ti rezolva problemele, ci doar iti ia din puteresi din capacitatea ta de a-ti rezolva problemele.

Nu te ingrijora in legatura cu viitorul. Orice se poate intampla se poate la fel de bine sa nu se intample! De cate ori nu te-ai ingrijorat in trecut pentru a afla mai tarziu ca temerile tale erau nefondate?

In loc sa te ingrijorezi, accepta lucrurile asupra carora nu ai control. Daca nu va ninge maine, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Daca va ninge, nu te ingrijora, dar pregateste-te de ninsoare.

Nu te mai ingrijora de gropile de pe drum, descopera bucuria si celebreaza calatoria!

Poti cumpara un curs recomandat

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *