Nu poti face lucruri mari avand asteptari mici!

Publicat: 4 septembrie 2007
Comentarii: 2 Răspunsuri

nu poti face lucruri mari avand asteptari mici

nu poti face lucruri mari avand asteptari miciSa stiti ca e valabil si invers, adica poti face lucruri mari doar avand asteptari mari! Daca este sa ne uitam in istorie, in inventica, in fizica sau in chimie observam ca lucrurile bune, lucrurle mari, au ceva in comun… si anume faptul ca inintiatorii lor au avut asteptari mari!

Uneori asteptarile lor au depastit cu mult probabilitatea si plauzibilul astfel incat in jurul lor se auzea: acest lucru nu este posibil, nu merita efortul, oricum nu iese. Sau o incurajare seaca de genul: daca tu crezi….poti incerca!

Sa luam un exemplu mai recent! Probabil tu care citesti aceste randuri, ai folosit macar o singura data Google! Acesta a fost un proiect in care au crezut doi studenti. Acesti doi studenti au gasit numai usi inchise, chiar la marile companii de piata in IT (nu le mentionez numele pentru a nu face antireclama). Acesti doi tineri au crezut in ideea lor!

Faptul ca ei nu au renuntat a facut posibil ca cel mai mare motor de cautare sa fie folosit de milioane de oameni! Cand vrei sa afli ceva, cel mai probabil vei alege sa tastezi in Google cuvantul si sa dai Search! Acesta este un proiect mare, un rezultat mare, pentru c-au fost asteptari mari! Asemenea exemple le vei intalni la tot pasul, in familie sau in cercul de prieteni. Cei care au avut asteptari mari au putut face lucruri mari.

Micile asteptari sunt ceeea ce franeaza mintea, franeaza creativitatea si obliga creierul la a gandi si actiona pe o plaja ingusta!

Asteptarile mari sunt rezultatul unei gandiri pozitive… ca lucrurile pot fi mai bune, ca lucrurile sunt posibile – iar primul pas catre reusita este gandirea unui lucru. Daca tu poti gandi ca poti reusi un lucru, acela este primul pas catre reusita.

Ceea ce spun este dovedit stiintific prin experimente, mai ales pe marginea “medicamentului” Placebo! Gandirea ta iti poata da forta sa schimbi lucrurile, sa te schimbi pe tine, sa ajungi mai departe, sa ai succes. Ne place sau nu, aceasta mentalitate a facut diferenta intre oamenii care au avut succes si oamenii care nu au avut succes, face diferenta intre angajat si angajator, intre condus si conducator, intre reusita si nereusita!

De multe ori ne intrebam: “Cum oare a reusit X sau Y, mai ales ca nu pare asa inteligent?” Raspunsul e foarte simplu: a crezut in ideea lui! Acest lucru este valabil in politica, afaceri sau viata personala. Realizari poti avea si in viata personala, trebuie doar sa crezi in puterile tale si sa ai asteptari mari!

Aceasta metoda, constient sau inconstient, cei mai multi dintre noi am testat-o. Eu sunt unul dintre aceia care au testat-o! Intotdeauna am reusit, am reusit sa-mi implinesc visele! Acum doresc, de exemplu, ca Extreme Training, compania pe care o conduc, sa ajunga lider de piata in domeniului trainingului deschis din Romania. Am acest gand de vreo doi ani. Am reusit sa ajung in primii 5, probabil in maxim 2 ani, o sa ajung primul. Nu vreau sa supar pe nimeni, insa aceasta este asteptarea pe care o am!

Asteptarile mari dau sens actiunilor tale, dau nastere la o viziune cu care poti face ceva, gasesti solutii mult mai repede, iar oportunitatile le vezi mai usor. Sunt oameni care si-au vandut casa pentru a-si deschide o afacere. Este usor sa spunem ca acestia sunt niste speculanti sau niste oportunisti, insa, cati dintre noi suntem dispusi sa renuntam la tot ce avem pentru a investi intr-o idee pe care o avem? Probabil putini!

Nu vreau sa dezvolt o teorie, nici sa fac filosofie, vreau doar sa va incurajez sa indrazniti sa sperati mai mult, sa cereti mai mult, sa credeti mai mult in puterile voastre.

Sa spunem ca tragi cu arcul sau cu pusca. La 20m distanta ai o serie de tinte: una la 1m distanta de sol, a doua la 2m, a treia la 3m, a patra la 4m si a zecea a, la 10m. Nu va fi imposibil sa atingi tinta situata la o inaltime de 10m daca iti propui acest lucru, insa va fi aproape imposibil sa o atingi pe cea de la 10m, tintind la cea de 1m.

Tintind la un metru inaltime poti nimeri din gresealaa putin mai sus sau putin mai jos, insa tintind la 10, poti atinge 8, 9 sau 10. E simplu, logic, plauzibil si testabil! Felul cum te pozitionezi fata de tinta poate asigura atingerea ei. Ca sa reusesti sa tintesti la 10m inatime trebuie sa pozitionezi arcul altfel; daca il pozitionezi in jos, va fi greu ca sageata ta sa ajunga sus!

Prin urmare indrazneste sa vezi tinte la inaltime, indrazneste sa vrei mai mult, indrazneste sa vrei mai bine. Asteptarile tale vor fi primul indicator al reusitei tale.

As putea continua cu metafore si cu exemple, insa te indemn sa meditezi 5 minute la acest lcuru! Astfel ca acum iti plasez tie mingea, ramane sa te hotarasti tu cat de sus vrei sa o arunci, cat de departe vrei sa tinetesti.

Retine: Doar avand asteptari mari, poti face lucruri mari!

de Marian Rujoiu
Trainer Extreme Training

Te invitam sa accesezi programul Active Business implementat de Extreme Training. Acesta cuprinde o serie de 6 cursuri organizate pe parcursul a doua luni (cursuri: negociere, comunicare, vanzari, manipulare, management, etc). Acest program poate fi accesat atat de persoanele fizice cat si de persoanele juridice. Acest program este astfel gandit incat sa acopere o dezvoltare armonioasa a cursantilor atat in plan profesional cat si in plan personal. Toate detaliile le gasiti pe http://www.traininguri.ro.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *