Nevoia de recunoastere

Publicat: 30 aprilie 2008
Comentarii: Fără răspunsuri

nevoia de recunoastere

nevoia de recunoastereC. urma sa ne fie sef. M-a intrebat, zambitoare, ce lipseste echipei in care lucram si am raspuns, sincer: ”

Recunoastere. Nimeni nu spune vreodata ca ce facem este foarte bine, desi majoritatea dintre noi lucram conform regulamentului”.

M-a privit surprins si mi-a raspuns « Daca voi stiti ca faceti lucrurile foarte bine, de ce aveti nevoie de recunoastere ? »

Vine impacarea cu sinele o data cu excelenta lucrului infaptuit sau avem nevoie de parerea celorlalti, pentru a ne convinge ca ce am facut e bun ?

La serviciu, aprecierie sefilor creeaza un mediu de lucru cald. Nu e nevoie ca cineva sa te laude tot timpul, dar e incurajator sa iti acorde un minut in care sa iti spuna « foarte bine ». Pentru ca amicitia dintre colegii de lucru implica subiectivitate crescuta, feed-back-ul din partea sefului e cel care isi pune amprenta asupra muncii tale.

Desi ne place sa zicem ca nu ne intereseaza parerea celorlalti, de cele mai multe ori, in procesul nostru de dezvoltare personala, ne lasam influentati de ea. Spunem cu usurinta « E viata mea si fac ce vreau cu ea, nu-mi pasa de cei din jur », dar prima parere contradictorie pe care o auzim, avizata sau neavizata, ne pune pe ganduri – si asta se numese schimbare. Pierdem curajul de a da urma primul impuls. Pierdem sansa de a incerca. Asta doar pentru ca un alt om ar fi rezolvat o situatie altfel….

Copil fiind, ma luptam cu problemele de matematica. Respect insa parintele care m-a lasat sa incerc si nu mi-a aratat drumul corect de la primul pas gresit pe care il faceam….Pentru ca acum, cand viata s-a redus la o culegere de exercitii, stiu ca eu singura pot gasi solutia cea mai buna….

Avem nevoie de recunoastere ? Da. Dar nu pentru a ne schimba atitudinea, nici pentru a ne confirma deciziile. Avem nevoie de recunoastere asa cum actorii au nevoie de spectatori – pentru a imparti cu ei trairea pieselor de teatru, talentul ce le-a fost daruit….

Articol scris de Alina Balasa, utilizator Aimee.ro

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *