mesaj de la pisica mea
Psihologie practica / Motivatie si succes

Mesaj de la pisica mea

mesaj de la pisica mea

mesaj de la pisica mea


De mai bine de o luna de zile, de cand am pisica, ma intreb zilnic: oare cum reuseste o pisica sa faca, cat e ziua de lunga, exact ce vrea ea, respectiv sa manance, sa doarma, sa se alinte si sa fie si iubita si rasfatata pentru ceea ce este?

Poate ca oamenii tin pisici in casa din diferite motive, dar cred ca, in adancul sufletului, motivul universal cu care toti stapanii de pisici ar fi de acord este lectia uriasa pe care o primim in fiecare zi de la aceste animale: lejeritatea cu care ele privesc viata, in fiecare secunda. Lejeritate de care noi am uitat.

Oare oamenii de ce nu reusesc sa aiba o viata la fel de placuta? Oare de ce sa nu facem cat e ziua de lunga ceea ce vrem si sa credem ca meritam sa fim iubiti pentru ceea ce suntem si, mai ales, sa ne iubim pe noi insine pentru ceea ce suntem?

Oare de ce nu suntem mai blanzi cu noi insine? Si oare de ce, si atunci cand ne odihnim ne facem mustrari de constiinta, ca si cum nu am merita asta? Si atunci cand ne permitem sa dormim la pranz ne gandim ca poate n-am muncit destul si nu castigam destui bani ca sa ne permitem asta?

Si cand punem capul pe perna seara nu ne dam dreptul sa ne odihnim, in adevaratul sens al cuvantului? Si in timpul zilei consideram ca n-am facut nimic important daca n-am raspuns la o mie de mail-uri, o suta de telefoane si n-am avut cel putin zece intalniri, intre care am alergat de ne-a ajuns tensiunea la cel putin 20 cu 10, pentru ca asta este tensiunea unui om de succes?

Oare o atitudine de lejeritate nu ne-ar ajuta sa facem loc pentru mai multa iubire si abundenta in viata noastra?

Poate ca ne-ar ajuta sa stergem din ADN-ul nostru convingerea conform careia trebuie mai intai sa ne “automutilam” psihic si emotional ca sa meritam sa fim fericiti si sa traim o viata in liniste.

Si cea conforma careia nu poti sa fii fericit daca nu ai suferit inainte.

Sau aceea ca trebuie sa lupti ca sa realizezi ceva maret in viata. Sau aceea ca trebuie sa fii mai bun decat altii, ca sa reusesti sa razbati.

Ca trebuie sa fii profesionist, la curent cu noutatile, prompt si sa tii pasul in activitatea ta, etc etc.

Nu stiu de voi, dar eu cand mai uit la pisica mea mi se sterg din cap si din ADN toate lozincile motivationale  cu care mi-am pierdut ani din viata.

Si mi se umplu ochii de lacrimi de recunostinta, pentru ca ea imi da o lectie in fiecare zi si ma invata ce inseamna viata: sa-ti permiti sa fii asa cum esti in fiecare moment, sa-ti permiti sa fii iubit pentru ceea ce esti, si sa nu faci nimic mai mult decat sa fii. In adevaratul sens al cuvantului. Restul are grjia de sine insusi.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *