floarea din piatra seaca
Psihologie practica / Motivatie si succes

Floarea din piatra seaca

floarea din piatra seaca

floarea din piatra seaca

Puterea de a exista.

Indiferent de tot ce exista in jurul tau si de durerea fiecaruia. Crezul spus in fiecare zi, de fiecare persoana. Dorinta de a fi tu, fara frica. Cum ajungem la toate astea? Eu ma tot intreb de ceva vreme: ce fac azi ca sa raman Eu?

Imi spun oare, cu egoism,  ca eu imi apartin doar mie? Ca cei din jurul meu sunt de umplutura?
Sau ca e momentul sa deschid bine ochii si sa-mi accept existenta, alegerile, viata asa cum este, fara deformari.

M-am obisnuit, si asta inca de cand eram copila, sa pun intrebari dintre cele mai serioase celor din jurul meu. Cand mi-am dat seama ca nu primesc ce caut, am apelat la carti si nici asa nu a fost bine. Pana cand m-am luat la “tranta” cu mine. Si m-am intors pe toate fetele, am fost blanda si copilaroasa dar si dura si serioasa. Au fost zile in care mi-am zis: asa Da, asa Nu, si in care am luat-o de la zero, fara un gram de energie.

Ambitia poate fi un cutit cu doua taisuri, daca nu stii cum sa-ti dozezi pornirile launtrice. Si daca nu ai chef azi si nici maine sa fii sincer cu tine, nu te vrei pe tine insuti cu adevarat.

Prima oglinda care iti iese in drum iti serveste doar la a-ti admira tinuta exterioara, impecabila de altfel. V-ati privit in proprii ochi, chiar si pentru cateva secunde, in oglinda de pe perete? Din pacate timpul nu sta, nu-ti da sansa sa faci maine ce nu ai facut azi. Adevarul nu cunoaste raspunsuri cu mai multe variante. Si orice regret avut amorteste dezvoltarea noastra.

Da, de cele mai multe ori o floare poate creste in cel mai arid sol. Vointa care o mana catre viata este mai puternica decat orice altceva. Curajul si dorinta de a zari primele raze de soare o vor determina sa lupte.

Mi-a fost aratat de-a lungul timpului ca lucrurile se aseaza in cele din urma, exact asa cum trebuie. Si ca dupa incheierea jocului, si regele si pionul merg in aceeasi cutie. Si ca, atunci cand ai curajul de a-ti spune: eu asta sunt, cu bune si cu rele, ma accept si ma vad exact cum sunt, viata nu trece in zadar pe langa tine.

Suntem liberi sa fim stapani pe ce spunem, pe ce facem, pe ce dorim…nimic durabil nu se poate intemeia pe indiferenta, spunea Octvian Paler.

Ne mai vedem oare radacinile atunci cand pamantul pe care stam pare sec? Alegem libertatea propriei fiinte sau ne lasam incatusati de comoditate?

Cred cu tarie ca putem sa ne inaltam si sa ne lasam mangaiati de binele din noi. Pentru ca la sfarsit, din uscatul gri, vor aparea muguri de viata…suficienti cat sa ne dam seama ca piatra dura din noi nu a fost altceva decat vointa care ne-a condus catre SUNT.

articol scris de Ana-Maria Vladu, utilizator Aimee.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *