film the secret
Psihologie practica / Motivatie si succes

Film: The Secret

film the secret

film the secretIn ultimele cateva zile am tot auzit vorbindu-se despre un film numit The Secret. Faptul ca toti cei care povesteau despre el erau incantanti mi-a trezit curiozitatea. L-am cautat, l-am vazut si m-au impresionat atat felul in care a fost realizat cat si ideea pe care o sustine.

Iata mai jos o scurta prezentare care cuprinde cateva secvente din film:
http://thesecret.tv/movie/trailer.html>

Ce spune legea gravitatiei? Ca nu conteaza daca esti un om bun sau rau, cand cazi de la etajul 2 sau 20 se intampla acelasi lucru: te lovesti de pamant! In film se vorbeste despre o lege a universului care functioneaza la fel de implacabil ca si cea a gravitatiei.

Legea ATRACTIEI functioneaza intotdeauna, indiferent daca noi credem in ea, daca o intelegem sau nu. Indiferent daca vrem ceva neinsemnat sau ceva important, este la fel de usor de obtinut.

Filmul demonstreaza in ce fel suntem noi creatorii lumii in care traim. Ai propriilor noastre vieti.

Daca ne dorim un lucru si avem atentia focalizata asupra lui, il atragem in viata noastra. Insa atragem cu aceeasi forta si ceea ce uram… doar pentru simplul fapt ca ne focalizam atentia in acea directie.

“Daca gandim pozitiv si avem o orientare pozitiva, atragem oameni pozitivi, evenimente pozitive si situatii pozitive. Daca suntem negativi in orientare, sau maniosi, atragem oameni rai si maniosi si situatii negative. Astfel incat ajungi sa atragi lucruri asemanatoare gandurilor pe care le rumegi permanent in minte, indiferent daca aceste ganduri sunt constiente sau inconstiente. In asta consta tot secretul.

Cativa dintre cei care sustin aceasta idee:

John Assaraf, om de afaceri
Michael Beckwith, vizionar
Lee Brower, profesor
Jack Canfield, autor
John Demartini, filozof
Marie Diamond, consultant Feng-Shui
Mike Dooley, scriitor
Bob Doyle, autor
Hale Dwoskin, autor
John Gray, psiholog
John Hagelin, fizician
Bill Harris, terapeut
Ben Johnson, fizician
Loral Langemeier, strateg financiar
Lisa Nichols, autor
Bob Proctos, filozof
James Arthur Ray, filozof
David Schrimer, trainer in investitii
Marci Smirnoff, autor
Joe Vitale, metafizician
Dennis Waitley, psiholog
Fred Alan Wolf, fizician

Fiecare dintre ei povesteste felul in care aplicarea acestei legi i-a schimbat viata sau cum fiecare poate face astfel incat sa o aplice cu succes.

De ce nu obtinem totusi ceea ce ne dorim? Cum facem, in pasi simpli, concreti, sa punem aceasta lege sa lucreze pentru noi?

Pana atunci… haideti sa ne gandim doar la lucrurile care ne fac placere si sa le inlocuim pe cele care ne intristeaza cu opusul lor! Sa ne focalizam atentia pe bucurie, fericire, sanatate, prosperitate, succes si sa alungam din gandurile noastre tristetea, dezamagirea, furia, grijile de orice fel…

Pentru ca exista o legatura intre ce SIMTIM, ce GANDIM si ce ATRAGEM.

Haideti sa traim cu pasiune!

Sa ne urmam fiecare misiunea sa in viata… daca o cunoastem! Sau sa o descoperim mai intai.

de Corina Marin

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

  1. santiago spune:

    Pacat ca nu toata lumea stie secretul! Pacat ca cei ce il stiu nu sunt in stare sa il aplice! Secretul este cel mai important lucru dupa parerea mea in viatza!

  2. matilda spune:

    Detinerea secretului nu ar trebui sa fie pt nimeni un secret. Eu am citit cartea. Este impresionant! Daca toti am trai in iubire am atrage iubire, am atrage armonie, totul ar fi atat de frumos.

  3. ailin en spune:

    Am citit articolul, este nemaipomenit insa din experienta mea pot sa va asigur ca ceva nu a functionat astfel de pilda am fost foarte fericita, m-am entuziasmat, am gandit pozitiv in anumite momente, am crezut in oameni, am fost sigura ca sunt ok, dar mi s-a demonstrat ca m-am inselat. Desi eu eram optimista si plina de intentii bune tot ceea ce am visat si sperat s-a dovedit a fi iluzoriu si sa stiti ca nu intotdeauna atragi oamenii dupa starea pe care o ai. E relativ, eu cred ca vreti sa fim optimisti, eu personal asta fac, traiesc in fiecare zi cu convingerea ca totul va fi asa cum imi doresc pentru ca simt si fac totul in acest sens.

  4. […] Ce-ar fi insa daca ar exista o modalitate mai simpla de a ne implini dorintele, visele si aspiratiile noastre cele mai indraznete? Cum ar arata viata noastra daca am detine un secret care sa scuteasca din dureri, frustrari si lupta imensa asociata cu atingerea unui scop important din viata noastra? In ultima vreme, au aparut astfel de idei in literatura de specialitate, in cartile de spiritualitate si dezvoltare personala (“ Cere si ti se va da”,Editura Adevar Divin, este doar un titlu care trateaza acest aspect).Exista chiar si filme care trateaza acest aspect. (va recomandam The secret ) […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *