Esti o valoare?

Publicat: 20 iulie 2006
Comentarii: Fără răspunsuri

esti o valoare

esti o valoare

In urma cu cateva zile am participat la prezentarea unui training NLP sustinut de Daniel Bichis.

La un moment dat in cursul prezentarii, acesta a pus o intrebare: “Cati dintre voi se considera o valoare?” Intr-o sala in care erau cateva zeci de oameni, doar cativa au ridicat mana pentru a sustine ca se simt valorosi.

Ma tot gandesc la acest lucru de atunci.

In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, in dreptul cuvantului VALOARE scrie: “Insusire a unor lucruri, fapte, idei, fenomene de a corespunde necesitatilor sociale si idealurilor generate de acestea; suma calitatilor care dau pret unui obiect, unei fiinte, unui fenomen etc.; importanta, insemnatate, pret, merit.”

Poate fi o povara destul de mare sa duci pe umeri asteptarile unei intregi societati, nu-i asa?

Mi-am amintit ca undeva am citit mai demult urmatoarele randuri:

“Incearca sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

1.Care sunt cele mai bogate 5 persoane din lume?
2.Care sunt ultimele 5 castigatoare de la Miss Univers?
3.Iti amintesti macar 5 castigatori ai premiului Nobel?
4.Care sunt ultimii 5 castigatori ai premiului Oscar pentru cel mai bun actor sau cea mai buna actrita?

Cum merge? Rau? Nu te preocupa! Nici unul dintre noi nu isi aminteste care erau cei mai faimosi ieri. Aplauzele se duc iar trofeele se umplu de praf. Pana si castigatorii se uita…

Acum raspunde la urmatoarele intrebari:

1.Iti amintesti 3 profesori care te-au ajutat in formarea ta?
2.Iti amintesti 3 prieteni care te-au ajutat in momente dificile?
3.Te poti gandi la cateva persoane care te-au facut sa te simti special?
4.Poti sa spui numele a 5 persoane cu care iti face placere sa-ti petreci timpul?

Cum merge? Mai bine? Persoanele care fac diferenta in viata ta nu sunt cele care au cele mai bune rezultate, cu multi bani sau multe premii… Sunt cele care isi fac griji pentru tine, care au grija de tine si care stau langa tine si la bine, si la rau.”

Tu, care citesti aceste randuri, te consider o valoare? Daca da, in ce fel anume? Daca nu, ce-ti lipseste ca sa te poti simti astfel?

Chiar daca ti se pare prea personal sa raspunzi la intrebari, considera aceste randuri ca fiind doar inceputul unei discutii despre valoare, la care esti invitat(a) sa participi.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *