daca nu iti schimbi gandurile te vor schimba ele pe tine
Psihologie practica / Motivatie si succes

Daca nu iti schimbi gandurile, te vor schimba ele pe tine

daca nu iti schimbi gandurile te vor schimba ele pe tine

daca nu iti schimbi gandurile te vor schimba ele pe tine

Foarte multi oameni nu sunt impacati si fericiti cu viata lor si simt ca acest lucru ii apasa de multi ani.

Foarte multi realizeaza ca atunci cand vor ca lucrurile sa se schimbe, este necesar sa se schimbe ei insisi. Daca este asa, atunci de ce nu se schimba? Ei bine, foarte multi oameni nu vor sa se schimbe.

Altii nu incearca sa se schimbe din cauza unor credinte false.

Iar cei care incearca, renunta repede. Cei carora le-ar placea sa se schimbe, dar nici macar nu incearca, au una din aceste cinci credinte de mai jos. Daca vrei sa iei ce este mai bun din viata, asigura-te ca nu te numeri printre cei care au aceste credinte:

1. Inainte sa te schimbi, trebuie sa intelegi cauza comportamentului tau.

Acest lucru nu este adevarat. Nu conteaza cauza pentru care esti acum asa cum esti. Esti intotdeauna liber sa te schimbi. Cand te decizi sa te schimbi, dedica-te acestei schimbari, practica cu perseverenta si vei fi in stare sa-ti modifici comportamentul.

2. Schimbarea cere foarte mult timp, mai ales daca obiceiul este adanc inradacinat.

Fals. Schimbarea nu cere mult timp. Chiar si obiceiurile de o viata pot fi sfaramate intr-o secunda. Nu subestima puterea pe care o ai, si nu minimaliza puterea gandirii pozitive.

3. Daca te schimbi brusc, n-o sa tina.

Nu este adevarat. Dovedeste-ti singur asta. Reflecta profund la viata ta.
Vei putea sa-ti dai seama ca foarte multe schimbari pe care le-ai facut in scurt timp, fie mici fie mari, s-au mentinut in timp.

4. Nu ma pot schimba pentru ca asa sunt eu, asa e firea mea.

Este in natura ta sa faci ceea ce continui sa repeti. Dar este in natura ta sa-ti schimbi si obiceiurile, sa adopti o atitudine pozitiva si o dorinta continua spre evolutie, schimbare si dezvoltare personala.

5. Sunt prea tanar sau prea batran sa ma schimb.

Nonsens. Avem abilitatea de a ne schimba la orice varsta. Dezvoltarea personala si gandirea pozitiva sunt misiuni  pe care le primim pe viata si le putem indeplini si la 90 de ani.

Fa o regula din a fi astazi mai bun decat ai fost ieri si fii ieri mai bun decat ai fost astazi si incearca sa faci din procesul de dezvoltare personala o prioritate.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *