Avem oameni de valoare. Oameni cu suflet frumos, care au despre ce vorbi si care au experiente de impartasit. Profesionisti in domeniul lor. Si, mai important, profesionisti in ale vietii.
Iata cativa dintre ei la conferintele TED Romania:
1. Oana Pellea – una din conferintele TED Romania pe care le apreciez enorm.
“Un discurs despre viata, despre curajul de a fi tu, despre curajul si bucuria de a trai azi, oriunde…sa dai lumina mai departe, pentru ca asa se amplifica, pentru ca asa putem sa facem o lume mai frumoasa, si noi, fiecare, in patul nostru seara cam asta ne dorim…nu e vorba nici de bani, nici de masini, e vorba de lucrurile care nu se vad…”
2. Florin Piersic Jr. – Lenes, fraier, infantil. Un discurs iesit din tipare, plin de nonsalanta, pe un subiect iesit din tipare, la conferintele TED Romania.
“Lenes, fraier si infantil pentru ca rebel si nonconformist e deja un cliseu obosit. Un copil se transforma intr-un adult, insa niciodata transformarea nu e completa si sunt momente cand te lovesti de prejudecata asta. “
3. Dani Otil – De ce imi pun ceasul sa sune dimineata. Un discurs despre lucrurile mici si aparent neimportante din viata la TED Romania.
“Ideea mea este ca in tot si in toate poti gasi elemente care sa te antreneze pentru ceea ce vrei sa faci mai departe. Peste tot exista mici traineri pentru tine.”
4. Tudor Chirila – Povestile noastre si viitorul comunicarii. Unul din discursurile mele preferate tinute la conferintele TED Romania.
“Cautam sa dam vietii noastre un sens. Si toata viata noastra povestim. Primele lucruri pe care le aflam sunt povestile, primele valori – onoare, diferenta dintre bine si rau, toate astea sunt date de povesti. Oamenii se intalnesc, se plac sau se urasc, pentru ca vin cu povesti in spate care se ciocnesc. Suntem insa intr-o epoca in care povestile noastre sunt spuse din ce in ce mai superficial. Poate daca tocilarul rezidential ar sta putin de vorba cu baietasul de cartier, ar incepe sa se inteleaga.”
5. Daniel David – Despre liberul arbitru. Decizii libere. Exista?
Un discurs bazat pe dovezi stiintifice la conferintele TED Romania. Un discurs in care se demonstreaza faptul ca ideea cum ca avem capacitatea sa facem alegeri libere nu este reala iar liberul arbitru este o iluzie construita de mintea umana. Pentru ca mintea umana este un magician atat de bun, incat ajunge de multe ori sa se amageasca pe ea insasi.
6. Vasile Dancu – Manipularea prin gandirea pozitiva: un subiect care contrariaza, insa care constituie un discurs special in cadrul conferintelor TED Romania.
“Eu cred ca una din cele mai puternice modele de gandire care au adus lumea in criza este un exces de gandire pozitiva, care este o forma de control social, in forme stiintifice si pseudostiintifice…este o industrie serioasa. Se spune: Indrazneste, cand gandesti pozitiv totul se schimba in jurul tau, totul este in puterea noastra. A devenit o religie de stat. Care este impactul real al acestei religii a gandirii pozitive?”
7. Ada Roseti: 10 sfaturi despre vorbitul in public.
Teama cea mai mare a omului este vorbitul in public. Mai mare decat teama de moarte. Aici gasesti 10 sfaturi pentru a invata sa vorbesti in public de la o persoana vie, care nu se sfieste sa isi arate emotiile atunci cand vorbeste.
8. Cristina Flutur – Sa da sau sa nu
O actrita vorbind despre teatru la TED Romania… Despre cum sa-ti asculti vocea interioara, despre cum sa renunti sa asculti vocile din exteriorul tau si despre cum sa nu ajungi pe un drum care nu e al tau si nu te implineste.
9. Andreea Raicu – Drumul catre implinire…
Despre viata si succes, dintr-o noua perspectiva: “este important sa fac lucrurile pe care le simt, sa nu abdic de la mine, sa fac lucrurile in concordanta cu mine, si nu cu societatea, pentru ca societatea ne garanteaza ca atunci cand bifam o lista suntem fericiti. Alergam sa facem aceste lucruri si la final, dupa ce le avem, sunt obositi, frustrati si foarte tristi. Pentru ca alegem sa ne ghidam dupa valorile altor oameni si nu dupa valorile noastre.”
10. Irina Petrea – A pluti sau a naviga prin viata.
“Romanii sunt artisti in arta supravietuirii, insa stiu sa traiasca mai putin. Sa-i invatam pe copiii nostri sa traiasca, nu doar sa supravietuiasca.”