cele mai frumoase discursuri ted online subtitrat
Psihologie practica / Motivatie si succes

Cele mai frumoase discursuri TED (online subtitrate)

Ted.com este o platforma online care promoveaza oameni autentici. Oameni care au creat, au suferit, au invatat, au trait, unii dintre ei aproape au murit – si dupa ce au facut toate astea si-au dat seama ca misiunea lor de-abia incepe si ca au un mesaj de transmis mai departe. Iubesc acest site la fel de mult cum iubesc oamenii.

Iata mai jos cele mai apreciate discursuri Ted online subtitrat care au fost postate pe aceasta platforma de-a lungul timpului:

1. Ken Robinson:  Scolile distrug creativitatea

Un discurs TED online subtitrat despre implicatiile sistemului educational asupra a ceea ce se intampla pe Planeta si despre modul in care trebuie sa transformam sistemul scolar pentru a determina schimbari in generatiile urmatoare:

2. Amy Cuddy: Limbajul corpului defineste cine esti

Psihologul Amy Cuddy vorbeste in acest film TED online subtitrat despre modul in care corpul ne influenteaza viata, despre mesajele de putere din limbajul non-verbal si cat de importante sunt ele in viata de zi cu zi.

3. Simon Sinek: Liderii exceptionali inspira actiune

Un discurs despre leadership-ul inspirational si ce inseamna acest concept, pornind de la exemple ca Steve Jobs si Martin Luther King.

4. Brene Brown: Puterea vulnerabilitatii

Un discurs TED online subtitrat despre cum sa intelegem adevarata vulnerabilitate si sa ne raportam la ea, fara sa o excludem din vietile noastre.

5. Jill Bolte Taylor: Atac de iluminare

Un discurs Ted online despre conexiunea dintre cele doua emisfere si modul cum isi indeplinesc rolul in viata noastra. O confesiune emotionanta legata de modul in care un atac cerebral i-a redefinit vorbitoarei modul de a privi viata.

6. Tony Robbins: De ce facem ceea ce facem?

Un discurs TED online subtitrat despre motivele reale si resorturile aflate dincolo de actiunile noastre, cu nimeni altul decat cu celebrul Anthony Robbins.

7. Dan Gilbert: Stiinta surprinzatoare a fericirii

Un discurs care ne schimba conceptia despre fericire: fericirea nu este atat de greu de obtinut precum credem noi. Putem fi fericiti si atunci cand lucrurile nu merg perfect in vietile noastre.

8. Elizabeth Gilbert: Geniul creativ

Un discurs TED online subtitrat in care autoarea cartii “Eat, Pray, Love” sustine ca avem cu totii o samanta de geniu in noi pe care trebuie sa o intretinem.

9. Pamela Meyer: Cum sa-ti dai seama ca esti mintit

Daca tot se pare ca suntem mintiti intre zece si 100 de ori pe zi, atunci e recomandat sa stim cum sa recunoastem aceste minciuni. Un discurs captivant despre modul cum putem recunoaste minciuna.

10. Shawn Achor: Secretul pentru a munci mai bine

Un discurs TED online subtitrat despre fericire si productivitate in munca noastra de zi cu zi.

 

TED.com: Ideas worth spreading

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

  1. Eva spune:

    M-am uitat la discursul lui Jill Bolte Taylor (nr. 5) si am descoperit cu stupoare ca emisferele creierului nostru sunt efectiv separate. Se vorbeste demult despre ele, stiu, dar eu una mi le inchipuiam totusi legate cumva… Iar felul in care povesteste un atac cerebral in desfasurare este memorabil. Cu siguranta merita vazut.

    1. Da, este impresionant pana la lacrimi discursul ei. Multumim pentru comentariu.

  2. Cornel. spune:

    Faceti o treaba excelenta, multumesc.

    1. Multumesc, Cornel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *