astazi e o zi numai pentru tine
Psihologie practica / Motivatie si succes

Astazi e o zi numai pentru tine

astazi e o zi numai pentru tine

astazi e o zi numai pentru tineDaca ai obiceiul sa alergi in toate partile si sa-i multumesti pe toti, astazi permite-ti sa n-o mai faci. Daca esti permanent obosit/a de atatea incercari de a fi pe plac celorlalti, astazi gandeste-te doar la tine. Du-te acum la oglinda si intreaba-te :

“Ce pot face pentru tine astazi, ca sa fii fericit/a?”

Eu as vrea sa-ti propun cateva raspunsuri la aceasta intrebare:

Poate sa pleci mai devreme de la serviciu si sa merg in parc jumatate de ora, sa admiri frunzele care au inceput sa cada din copaci si sa te incalzesti la soarele minunat de septembrie.

Poate sa ajungi acasa si sa nu mai alergi repede la bucatarie sa faci mancare si sa anunti ca astazi e ziua ta libera si ca fiecare membru al familiei va manca ce va dori. In schimb, sa te duci sa faci o baie cu spuma, sa asculti o muzica relaxanta si sa citesti o carte buna.

Poate sa te duci sa-ti cumperi un lucru de suflet, o carte, un album, un CD, numai pentru tine. Da, ai vrut sa-l cumperi de mult, dar pana la urma ai iesit din magazin cu ceva pentru copii sau pentru partenerul tau de viata.

Poate sa-i spui sefului ca nu are dreptul sa se poarte cu tine ca si cum nu ai avea sentimente si ai fi o masina de produs rapoarte, rezultate, analize, cifre de vanzari pe banda rulanta.

Poate sa lasi totul deoparte timp de 30 minute si astazi chiar sa-ti iei pauza de masa si sa mananci linistit/a, fara sa mai verifici daca a venit un e-mail sau sa stai cu ochiii pe telefonul mobil ca sa nu pierzi contractul.

Poate sa opresti pentru 5 minute vocile din capul tau care-ti spun ca nu esti bun si ca nu faci suficient de mult, si de-aia meriti o parte din problemele pe care le ai si ca, pana nu te vei schimba si nu vei fi perfect, nu meriti sa primesti prea multa apreciere.

Poate sa te iubesti neconditionat pentru 1 minut astazi, sa-ti spui : “Ma iubesc pentru simplul fapt ca exist.”

Poate sa te duci la coafor si sa-ti faci in sfarsit coafura aceea care-ti place dar cu care nu stii daca ti-ar sta bine pentru ca ai fata putin cam asimetrica.

Poate sa te incui in masina si sa-ti permiti sa urli si sa-ti descarci toata furia pe care ai acumulat-o in ani de zile si pe care ai reprimat-o, pentru ca deh! oamenii care ridica tonul sunt rai, iar eu trebuie sa fiu bun ca sa fiu iubit.

Poate sa dai atentie vocii sufletului tau care-ti spune de ani de zile sa pleci de la acest serviciu si sa incepi sa amenajezi gradini, pentru ca asta simti ca este misiunea ta pe acest pamant.

Poate sa stai cu tine in liniste cateva minute si sa-ti ingrijesti toate ranile, toate durerile, toate suferintele adunate in ani, care au ajuns sa infunde sita prin care se scurge iubirea in viata ta. Sa decizi ca, de astazi, iubirea iti inunda viata si tu accepti acest lucru.

Poate sa te duci la un masaj sau la un tratament corporal, fara sa te mai simti vinovat/a pentru asta.

Poate sa nu te mai sperii atat de mult pe tine insuti, macar pentru o ora astazi, cu ganduri precum : “Ce ma fac daca…?” si poate, sa intelegi, tot pentru o ora, ca esti in siguranta intotdeauna, indiferent de situatie.

Poate sa le spui celor din jur ca ai nevoie de ajutor intr-o problema.

Poate sa-ti permiti sa nu te mai enervezi din orice fleac.  Poate sa nu le mai permiti celorlalti, macar o data astazi, sa faca din tantar armasar, punand pe umerii tai probleme amplificate prin nervozitatea si lipsa lor de tact.

Poate, tot pentru o ora,  sa nu te mai simti obligat sa-ti petreci timpul cu persoane care nu-ti plac sau care te agreseaza energetic, doar pentru ca ti se pare ca ai avea anumite obligatii fata de ele.

Poate, poate, poate… Poate faci in sfarsit o prioritate din dezvoltarea personala.

Si daca ti se reproseaza cumva ca esti egoist/a, sa zambesti cu iubire si intelegere si sa spui: “Astazi, am aflat ca cine nu se iubeste si nu se ingrijeste de sine mai intai, nu poate valora mare lucru in ochii sai si nici in ai celorlalti.”

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *