Ajutor!

Publicat: 16 aprilie 2007
Comentarii: Fără răspunsuri

ajutor

ajutor

M-am hotarat sa scriu aceste randuri pentru ca in ultima vreme am observat un numar destul de mare de oameni care nu isi pot atinge obiectivele deoarece se confrunta cu dificultatea de a cere ajutor celor din jur.

Eram la un training, acum cateva luni, si in grupul de peste 20 de persoane una se remarca prin buna-dispozitie si deschidere fata de ceilalti. Intr-una din pauze i-am impartasit observatia mea si am intrebat-o care este “secretul”.

-Am urmat niste cursuri de auto-cunoastere…
-Si care e cel mai important lucru pe care l-ai invatat acolo?
-Sa cer ajutor!
-?!
-Am constientizat ca daca aveam o problema incercam sa rezolv de una singura, pierzand mult timp si multa energie, cand de fapt lucrurile s-ar fi rezolvat foarte usor daca as fi fost in stare sa cer ajutor.

Motivele pentru care oamenii nu cer ajutor atunci cand ar avea nevoie sunt diverse: fie timiditatea (teama de a nu fi acceptat), fie prea multa mandrie (teama de a nu fi perfect), fie amintiri neplacute legate de momente in care am cerut ajutorul si am fost refuzati (teama de respingere). In final, toate aceste motive se reduc la unul singur: teama de esec.

Iata mai jos o tehnica pe care o puteti folosi atunci cand, pentru a obtine ceea ce va doriti, este nevoie sa cereti ajutor:

Balanta magica

1.Desenati pe o foaie de hartie (sau construiti in imaginatie) o balanta pe ale carei talere asezati raspunsurile la urmatoarele intrebari:

-Care este cel mai rau lucru care se poate intampla daca cer ajutor?
-Care este cel mai bun lucru care se poate intampla daca cer ajutor?

S-a stabilit ca peste 90% de lucrurile de care ne temem nu se intampla de fapt nicioadata. Nu vreau sa spun ca teama este total nejustificate – ea este legata de instinctul de autoconservare. Ci ca pierdem atunci cand exageram in privinta ei. De exemplu este foarte firesc sa ne uitam in stanga si in dreapta cand traversam, dar daca teama de a nu suferi un accident este atat de mare incat nu iesim din casa din cauza masinilor de pe stradada, ea ne aduce deservicii.

2.Desenati o noua balanta care sa reflecte prin pozitia talerelor raspunsul la intrebarile:

-Cat de realista este tema mea?
-Cat de mult imi doresc ceea ce vreau sa obtin?

Daca talerul unde ati asezat obiectivul cantareste suficient de mult incat sa treceti la actiune, este perfect! Daca nu…

3.Adaugati resurse

Daca talerul pe care ati pus obiectivul este mai usor, adaugati pe el toate lucrurile care va pot ajuta sa anulati riscurile pe care le-ati identificat si asezat pe celalalt taler. Sa spunem ca va doriti sa cereti de la sef o zi libera, dar va este teama de felul in care ar putea reactiona. Ce anume va poate mari sansele de a obtine un raspuns pozitiv? Poate un anume fel de a cere, poate o cerere insotita de promisiunea de a recupera prin eficienta ziua, poate alta data ati reusit sa-l convingeti pe sef si deja o “reteta a succesului” legata de acest subiect, poate aveti un coleg care comunica foarte bine cu seful si ii puteti cere lui o “reteta”. Poate o stare de incredere sau de curaj – pe care de asemenea le puteti regasi cu siguranta in diverse situatii din trecutul vostru. Cum ati facut atunci? Cum puteti folosi aceste resurse pentru a va atinge obiectivul?

4.Daca teama cantareste in continuare mai greu, puteti renunta fara regrete, stiind ca ati facut tot ceea ce a fost posibil. Daca insa ati reusit sa gasiti resurse pentru a o invinge, treceti la actiune! Pentru ca ea este cel mai bun mijloc de a invinge teama!

Si este important sa faceti acest efort de a o invinge doar de cateva ori, pentru ca dupa aceea va deveni o obisnuinta. Obisnuinta de a nu lasa teama sa va limiteze alegerile.

Si acum… sa trecem la actiune! 🙂

de Corina Marin

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *