Ador oamenii carismatici. Oameni carora le stralucesc privirile in timp ce vorbesc cu tine si iti povestesc ceva de care sunt pasionati. Oameni carora le face placere sa te vada si cand intri in incapere exclama: Adi..i! si te imbratiseaza calduros, fara prefacatorie. Oameni care sunt de zece ori mai ocupati si prinsi in treburi decat mine si care atunci cand le cer sfatul… lasa absolut tot deoparte si spun: Te ascult!
Cred ca si tu esti atras de acest gen de oameni. Oameni care au un optimism si un zambet permanent si carora nimic nu le poate sta in cale. O conversatie cu ei este spumoasa, te improspateaza… te umple de energie. Uiti ca erai obosit, uiti ca aveai treaba… incepi sa visezi.
Majoritatea oamenilor considera carisma ceva mistic, aproape nedefinit. Ei considera ca este o calitate genetica, inascuta. Carisma este abilitatea de a-i atrage pe oameni. SI ea poate fi cultivata.
Pentru a deveni genul de persoana care ii atrage pe ceilalti trebuie sa pui in aplicare urmatoarele :
1. Iubeste viata
Oamenilor le plac liderii care se bucura de viata. Gandeste-te la oamenii cu care ti-ar face palcere sa iti petreci timpul. Cum i-ai descrie ? Morocanosi? Deprimati ? Mereu plangandu-se de probleme lor? Neprietenosi? Desigur ca nu. Ei sunt persoane optimiste, pasionate de viata. Daca vrei sa atragi oamenii, trebuie sa fii asemenea celor cu care ti-ar placea sa petreci timpul.
2. Acorda fiecarei persoane nota 10
Unul din cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru oameni – care de asemenea ii face sa se apropie de tine – este sa te astepti din partea lor la ce este mai bun. Adica sa acorzi nota 10. Aceasta ii ajuta pe ceilalti sa gandeasca pozitiv despre ei… si te ajuta pe tine. Un studiu recent efectuat pe o suta de milionari a demonstrat ca aveau doua lucruri in comun : bani si faptul ca vedeau mereu partea buna din ceilalti. Cel mai mare bine pe care il poti face pentru celalalt nu este doar sa ii arati calitatile tale, ci sa le pui in valoare pe ale lui. Daca ii apreciezi pe ceilalti, ii incurajezi si ii ajuti sa isi atinga potentialul – ei te vor iubi pentru asta.
3. Insufla oamenilor speranta
Napoleon Bonaparte caracteriza liderii drept datatori de speranta. Ca toti marii lideri, el stia ca speranta este cea mai insemnata avere. Daca poti fi persoana care ofera acest dar celorlalti, ei te vor aprecia si te vor urma.
4. Destainuie-te
Oamenii iubesc liderii care le vorbesc despre ei insisi si intamplarile vietii lor. Deschide-ti sufletul in fata lor. Imparte cu ei intelepciunea si experientelele tale.
Cand vorbim de carisma, cel mai important lucru este sa ii pui pe ceilalti pe primul plan. Liderii care sunt interesati de problemele celorlalti sunt cei care au carsima. Restul sunt niste egoisti ignoranti.
Piedici in calea carismei:
– Mandria si aroganta. Nimeni nu doreste sa urmeze de buna voie un lider care se considera “cel mai mare” si “cel mai tare”. Cu atat mai putin sa il iubeasca!
– Nesiguranta. Daca nu ai o parere foarte buna despre tine, nici ceilalti nu o vor avea.
– Caracterul schimbator. Daca oamenii nu vor sti niciodata la ce sa se astepte din partea ta, vor inceta sa mai astepte ceva.
– Perfectionismul. Oamenii respecta dorinta dupa perfectiune, insa urasc sperantele desarte.
– Cinismul. Oamenii urasc sa fie condusi de o persoana care vede numai partea urata a lucrurilor.
de Adrian Soare
www.Succes.Dublu.ro