4 lucruri care sa ne aduca aminte ca totul va fi bine
Psihologie practica / Motivatie si succes

4 lucruri care sa ne aduca aminte ca totul va fi bine

4 lucruri care sa ne aduca aminte ca totul va fi bine

4 lucruri care sa ne aduca aminte ca totul va fi bine

Exista momente in care tot ce ne dorim sa auzim este ca “Totul va fi bine”.

Si chiar daca aceste cuvinte vor aparea sub forme pe care cu greu ni le imaginam, este important sa ne deschidem catre mesajele care par sa ne asigure ca vom iesi de sub norul negru al grijilor mai devreme sau mai tarziu.

1. Strainul care ne ofera ajutorul.

Poate ca multi dintre noi am fost ajutati atunci cand ne asteptam mai putin nu de cel mai bun prieten, ci de strainul care traverseaza strada sau de cel care ne priveste in autobuz. Cumva, gandul ca o persoana din exteriorul zonei noastre ne confort ne ofera sprijinul pe care nu i l-am cerut.

2. O respiratie profunda.

Adesea, atunci cand suntem ingrijorati, uitam sa respiram corect. O respiratie profunda ne poate readuce in momentul prezent si ne poate ajuta sa vedem lucrurile dintr-o alta perspectiva.

3. O sursa motivationala.

Un text citit la momentul potrivit, o carte de dezvoltare personala, un film inspirational ne pot reaminti ca viata este adesea o serie de incercari pe care le putem depasi atata timp cat avem mai multa rabdare cu noi insine.

4. O lista reactualizata a realizarilor personale.

Pe masura ce trece timpul, ne dorim din ce in ce mai mult de la propria persoana. Poate ca uneori ar trebui sa ne oprim si facem o lista a telurilor pe care le-am indeplinit pana acum. Vom fi surprinsi sa constatam ca multe dintre lucrurile pe care ni le-am dorit s-au indeplinit, iar acest lucru ne va oferi puterea de a continua atunci cand simtim nevoia sa renuntam.

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Livia spune:

    Da,cred ca simplele cuvinte pe care le-am citit ,,TOTUL VA FI BINE” imi dau o stare de bine,de liniste stiind ca cineva dincolo de ecranul calculatorului sta si te incurajeaza spunandu-ti ca TOTUL VA FI BINE…………

    1. si cineva, dincolo de ecranul calculatorului, se bucura ca acest mesaj a ajuns la ceilalti asa cum si-ar fi dorit sa-l transmita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *