Limbajul trupului: Cum comunici prin corpul tau

Publicat: 19 ianuarie 2015
Comentarii: Fără răspunsuri

Oricat de sofisticate are fi mijloacele limbii (vocabularul, metaforele si alte figuri de stil), in arsenalul comunicarii limbajul trupului (sau non-verbal)  este responsabil pentru mai bine de trei sferturi din ceea ce comunicam.

Comunicarea non-verbala este decisiva atunci cand ne dorim sa intelegem corect ceea ce exprima ceilalti si cand vrem ca mesajele noastre sa fie receptionate adecvat si sa fim convingatori pentru cei din jur.

Probabil ati citit carti sau articole legate de limbajul non-verbal  si cunoasteti deja elementele de baza ale interpretarii expresiilor, mimicii si gesturilor pe care le facem cu trupul.

Ochii si expresiile faciale sunt elementele de limbaj al trupului cele la simplu de urmarit si interpretat.

Astfel, cand interlocutorul va evita privirea sau priveste alternativ in lateral cautand sa scape de un contact vizual direct, cel mai probabil acesta ascunde ceva, ii este dificil sa va comunice un lucru, este stingherit de procesul de comunicare ce se afla in desfasurare in acel moment.

Persoanele care va privesc in ochi si care cauta contactul vizual, sunt cele ce doresc sa va atraga atentia si sa stabileasca o legatura de comunicare cu dumneavoastra. Tot in ceea ce priveste ochii, atunci cand cineva incearca sa-si aminteasca ceva din memorie, isi va orienta privirea in sus, in vreme ce privirea indreptata in jos sugereaza ca incearca sa “fabrice” adevarul, inventand ceva.

In acelasi fel, foarte usor de identificat sunt expresiile faciale; zambetul deschis, o expresie faciala destinsa sunt usor de diferentiat de un rictus care sugereaza o buna dispozitie falsa, afisata pentru a ascunde conflictul si agresivitatea.

Este extrem de important  sa folosim elementele din comunicarea non – verbala nu numai pentru a identifica ce vor altii sa spuna ci pentru a ne controla si noua insine limbajul trupului si a ne asigura ca nu suntem tradati de non – verbal atunci cand vrem sa transmitem un mesaj.

Un aspect foarte important in  decodarea limbajului non – verbal este ca semnele care va ajuta sa intelegeti corect limbajul trupului celui / celei din fata dumneavoastra se interpreteaza de obicei in grup.

Cu alte cuvinte, un singur semn nu este de ajuns ca sa ne facem o idee concludenta despre comunicarea non – verbala a cuiva. De exemplu, semnele plictisului si ale dorintei de a incheia contactul si comunicarea se traduc printr-un conglomerat de reactii: cascatul, a bate darabana cu degetele in masa, jocul nervos cu pixul sau alte obiecte la indemana, lipsa contactului vizual, privitul la ceas, mutarea pozitiei – este nevoie de cel putin doua dintre aceste semne pentru a putea spune ca o persoana este plictisita si nerabdatoare sa incheie o intalnire.

La fel si cu celelalte elemente legate de pozitia corpului, expresiile faciale, pozitia membrelor, atunci cand facem o interpretare corecta a limbajului trupului, cautam asocieri de gesturi si expresii ca sa ne confirmam ipotezele.

Evident, vom proceda la urmarirea comunicarii non-verbale atat in ce ii priveste pe interlocutori dar vom fi atenti si la limbajul trupului (non-verbal)  pe care noi insine il dezvaluim.

Nu de putine ori, incompatibilitatea intre ceea ce vorbesti prin limbajul trupului si ce transmiti verbal duce la mesaje esuate, pe care ceilalti nu le inteleg sau nu le accepta, tocmai deoarece percep contradictiile la nivel non – verbal.

Pentru cunoscatorii limbii engleze, va oferim un documentar absolut spumos despre limbajul trupului, cu aplicatii la nivel inalt: vedete, presedinti, oameni politici:

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *