Tu ce scenariu joci?

Publicat: 28 octombrie 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

tu ce scenariu joci
tu ce scenariu joci


De fiecare data cand doi oameni interactioneaza, se produc schimburi de energie.

Atunci cand un individ merge catre altul si se angajeaza intr-o conversatie, se intampla urmatorul fapt: la sfarsitul conversatiei, individul se simte mai puternic sau mai slab, in functie de cum a decurs interactiunea intre cei doi. La nivel inconstient, este o lupta permanenta pentru energie. Fiecare incearca sa-l manipuleze pe celalalt.

Incearca sa devii constient de ceea ce se intampla in cadrul interactiunilor tale zilnice si, vei observa ca, in mod obisnuit, intr-o discutie, fie esti manipulat, fie manipulezi.

Cand controlezi o alta fiinta, ii iei energia. Iti faci “plinul” pe socoteala altuia si asta te motiveaza. Pana la acest nivel de evolutie a omenirii, oamenii s-au batut pentru singurul tip de energie pe care au putut sa o perceapa, cea care “curge” intre ei.

De aici au venit toate conflictele, de la sacaiala in familie si la serviciu, pana la razboaiele intre natiuni. Provocarea acestui inceput de mileniu a fost si este cautarea energiei pozitive din alte surse, racordate la Energia universala.

Pentru a face acest lucru insa este nevoie sa fim constienti de metoda pe care fiecare dintre noi o aplica pentru a-i controla pe altii. Acest tip de control instituit inca din copilarie, pentru a face energia sa vina catre noi, se numeste “teatrul nostru de control.”

Repetam acelasi scenariu de ani de zile si observam, cu stupoare, ca ni se intampla mereu aceleasi lucruri.

In functie de acest joc al energiilor si al controlului, exista cateva tipologii principale:

 • Interogatorul: cel care pune intrebari si cerceteaza lumea altor persoane cu scopul de a le gasi defecte. Cand le gaseste, incepe sa critice aspectul respectiv din viata victimelor lor. In prezenta unei astfel de persoane, simti nevoia sa te comporti intotdeauna astfel incat sa nu fii criticat. Interogatorul te abate de la drum si te seaca de energie, pentru ca tu te judeci dupa modul lui de a gandi.
 • Intimidatorul: cel care te ameninta verbal sau fizic si esti constrans sa-i acorzi atentie si sa-i dai energie, de teama ca ti s-ar putea intampla ceva.
 • Bietul-de-mine: cineva care te face sa te simti vinovat in prezenta lui, chiar daca stii ca nu ai niciun motiv. Sunt cei care povestesc ce lucruri ingrozitoare li se intampla, facandu-te sa te simti vinovat pentru asta.
 • Distantul: cel care sta retras, si se comporta misterios si secretos, crezand ca este prudent. In realitate, spera ca altul va fi atras in joc si va incerca sa afle ce se petrece cu el. Este cel care asteapta ca ceilalti sa faca deductii pentru a-si da seama de adevaratele sale sentimente. Cand ceilalti fac acest lucru, acorda toata energia distantului iar distantul stie ca, cu cat reuseste sa ii mentina mai interesati de el, cu atat va primi mai multa energie.

Fiecare dintre noi este dator fata de sine si fata de ceilalti sa se intoarca in propriul trecut, in viata familiei din care a provenit si sa vada cum s-a format acest obicei. Tipologiile de mai sus apar intotdeauna in relatie cu membrii familiei.

Pentru a ne recapata adevarata identitate spirituala, e momentul sa ne intrebam de ce ne-am nascut in familia respectiva, ce strategie din cele de mai sus am adoptat, ce lectii am avut de invatat si ce avem de facut in continuare, pentru a nu mai agresa energetic si a nu mai fi agresati energetic de nimeni.

Dupa ce raspundem la aceste intrebari, putem porni in cautarea unor modalitati de conectare energetica cu Sursa, fluxul de energie benefica din Univers. Putem face acest lucru prin diverse metode de ridicare a vibratiei ( puteti vedea si articolul 10 metode pentru mentinerea unui nivel energetic ridicat ): meditand, stand in natura, ascultand muzica, respirand adanc, etc.

In momentul in care devenim capabili sa preluam energia intr-un astfel de mod, ne putem incepe in mod constient evolutia spirituala, chiar vom putea sa-i determinam cursul si sa initiem procesul de curgere a lucrurilor spre coincidentele care ne vor duce inainte. Vom deveni constienti de faptul ca problema in viata nu consta in a primi raspunsuri, ci in a-ti identifica intrebarea potrivita pentru momentul in care te afli. Odata ce stii sa ceri, vine si raspunsul. Dupa ce ai intuitia a ceea ce se va intampla in continuare, pasul urmator este sa fii atent si pe faza. Mai devreme sau mai tarziu se vor petrece coincidentele care te vor ghida in directia indicata de intuitie.

Sursa: Profetiile de la Celestine, James Redfield, Editura Mix

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *