Poate ca unul dintre cele mai ironice momente pe care cu totii le traim este acela in care ne incrucisam bratele si ne suparam pe motiv ca nu am obtinut ceea ce ne doream.
Dar daca privim indeaproape dorinta noastra, s-ar putea sa observam ca aceasta a fost destul de vag conturata, motiv pentru care au existat o serie de oscilatii in ceea ce priveste indeplinirea ei.
Poate ca multi dintre noi consideram ca exprimarea dorintelor este unul dintre cei mai simpli pasi pe care ii avem de facut atunci cand incercam sa obtinem ceva de la viata: pur si simplu, ne sustinem opinia si enuntam ceea ce dorim.
Nimic mai fals.
Majoritatea nu stie sa descrie ceea ce-si doreste pentru ca nici macar nu banuieste despre ce este vorba.
Pentru a exemplifica acest lucru, poate ar trebui sa ne amintim de acele momente din viata noastra in care ezitam in fata unei alegeri simple.
Daca nu ne putem hotari ce film sa vedem, ce sa comandam la restaurant sau cu ce sa ne imbracam, e oare de mirare ca ne este greu sa ne lamurim obiectivele?
Indecizia duce la imposibilitatea de a actiona, iar inactivitatea duce la rezultate nedorite. Astfel, drumul nostru prin viata devine traseul unei rachete scapate de sub control.
Pe de alta parte, probabil ca putem spune, cu siguranta, ceea ce nu vrem.
Deoarece am trait in conditii neplacute, poate ani de zile, am devenit, din nefericire, extrem de nefamiliarizati cu aceste lucruri nedorite, pe care le putem recunoaste cu usurinta.
Dorinta poate deveni realitate in momentul in care raspundem unor intrebari pe care le neglijam prin simplitatea lor, de tipul:
• Ce anume imi doresc?
• Cum va fi atunci cand voi avea acel lucru?
• Cum ma voi simti atunci cand il voi obtine?
• Cum ma voi comporta atunci cand il voi avea?
• Cu cine voi colabora pentru a-l obtine?
• Unde il voi realiza?
• In ce fel se va schimba viata mea cand aceasta dorinta va deveni realitate?
Daca nu putem raspunde detaliat la aceste intrebari, inseamna ca inca nu reusim sa ne definim foarte clar dorinta.
Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac oamenii atunci cand spun ce vor este sa vorbeasca in termeni prea generali sau prea abstracti.
De exemplu, oare cat de des am spus: “Singura mea dorinta este sa fiu fericit”? Suna ca o dorinta de bun-simt, insa ca obiectiv de viata, e sortit esecului.
Asadar, poate ca ar trebui sa incheiem acest articol incercand sa conturam in termeni cat mai clari dorinta noastra cea mai arzatoare. Doar asa vom face primul pas catre succes.