Cum reactionam in fata persoanelor care incearca sa detina controlul?

Publicat: 13 decembrie 2013
Comentarii: 2 Răspunsuri

cum reactionam in fata persoanelor care incearca sa detina controlul

cum reactionam in fata persoanelor care incearca sa detina controlul

Poate ca multi dintre noi cunoastem cel putin o persoana care isi doreste sa detina controlul in tot ceea ce face. Sau poate chiar noi insine suntem genul acesta de persoane.

Oricare ar fi categoria in care ne incadram, realitatea ne arata ca este destul de dificil sa avem controlul vietii noastre in fiecare moment.

Din pacate, cei care isi doresc sa ne controleze pot face presiuni asupra noastra sau pot deveni manipulatori fara sa-si dea seama.

Aceasta nevoie vine din credinta lor mai mult sau mai putin constienta ca ei au dreptul de a schimba dorintele celorlalti pentru a le folosi in favoarea lor.

Punctul de plecare in a face fata persoanelor pentru care controlul este o a doua natura este sa reusim sa-i facem sa inteleaga ca ei nu pot controla totul si ca nici nu-si pot exercita controlul asupra noastra daca nu au permisunea noastra.

In randurile urmatoare, va vom prezenta 4 principii de baza care ne vor ajuta sa interactionam cu persoanele care isi doresc sa ne controleze:

1. Faceti diferenta intre persuasiune si presiune.

Persuasiunea apare in momentul in care o persoana ne prezinta argumente logice pentru a actiona intr-o anumita directie, insa ne ofera posibilitatea de a alege.

In momentul in care aceeasi persoana foloseste minciuna, exagerarea, manipularea sau drama si incearca sa ne indeparteze libertatea de a alege, atunci putem vorbi de presiune psihologica.

De exemplu, “Daca tii la mine, ma vei ajuta; nimeni nu tine la mine, saracutul de mine…” nu este deloc o abordare persuasiva, ci una nesanatoasa, folosita de persoanele care nu reusesc sa respecte limitele celorlalti.

Cel mai bun sfat este observarea celor din jurul nostru. Practicand aceast obicei, ne vom da seama daca acestia incearca sa ne controleze si care sunt metodele pe care ei le folosesc pentru a ne face “sa cadem” in capcana lor.

2. Delimitarea granitelor personale.

De cele mai multe ori, stabilirea granitelor personale este un proces reusit sau esuat in functie de hotararea noastra.

Poate ca nu suna deloc politicos, insa in momentul in care o persoana isi exercita controlul intr-un mod insistent asupra noastra, doar pozitia noastra ferma ne poate ajuta sa iesim invingatori.

Chiar daca aceste persoane se vor familiariza cu avalansa de negatii care va veni din partea noastra atunci cand ne vor cere o favoare, nu avem de ce sa ne simtim vinovati atata timp cat ne simtim amenintati de acestea.

3. Sa evitam ca ceilalti sa ne controleze comportamentul.

In momentul in care ceilalti nu-si pot exercita controlul cu ajutorul cuvintelor, este posibil sa o faca prin comportamentul lor.

In aceasta situatie, lucrurile pot fi inselatoare: cei care ne controleaza pot alege sa nu mai vorbeasca cu noi o perioada pentru ca noi sa ne simtim vinovati si pentru a ne intoarce la ei, iar pe de alta parte pot insista sa ne ofere ajutorul, un ajutor pe care nici macar nu l-am cerut.

Directia in care putem merge cunoaste doua sensuri: unul care ne indeamna sa nu reactionam in fata comportamentului lor si altul care ne transmite sa ne impunem cat mai clar limitele.

4. Sa nu cautam aprobarea celorlalti.

Cu totii avem nevoie sa fim aprobati si iubiti de cei din jurul nostru.

Cu toate acestea, niciodata nu avem nevoie cu adevarat de aprobarea unei anumite persoane deoarece aceasta poate observa aceasta slabiciune, iar puterea persoanala pe care o detinem se va indrepta catre ea.

Daca nu vom actiona astfel, vom reusi sa mentinem o distanta fireasca intre noi si ceilalti.

Pentru a reusi sa interactionam cu persoanele care vor sa detina controlul, este nevoie sa lucram foarte mult cu noi insine.

Desi acest drum este adesea complicat si plin de peripetii, poate ca ar trebui sa punem in practica ceea ce cunoastem despre acest subiect atunci cand ni se ofera ocazia.

Tu cum te porti cu persoanele care vor sa te controleze?

 

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *