Capul in nori? Revino cu picioarele pe pamant!

Publicat: 30 august 2013
Comentarii: 1 Răspunsuri

capul in nori revino cu picioarele pe pamant

capul in nori revino cu picioarele pe pamant

Cati dintre noi nu ne petrecem ore intregi in fiecare zi avand capul in nori?

Ne amintim o serie de intamplari mai mult sau mai putin placute. Ne imaginam cum am fi reactionat intr-o situatie trecuta. Sau chiar ne proiectam intr-un viitor ideal.

Rezultatul?

De cele mai multe ori, ne trezim la realitate si simtim ca am pierdut un timp pe care nu il vom recupera niciodata. Ceea ce este oricum adevarat. Insa stim ca acest lucru nu ne va impiedica sa visam cu ochii deschisi data viitoare.

O intrebare pe care multi ne-o adresam este:

“Daca sunt mereu cu capul in nori, am tendinta de a o lua razna?”

In general, a fi cu capul in nori are conotatii negative. Un studiu realizat de psihologii de la Harvard arata ca oamenii sunt mai putini fericiti atunci cand raman pe ganduri pentru o perioada mai lunga de timp. De exemplu, daca esti preocupat de o sarcina, te simti mai bine daca te concentrezi numai pe ea in loc sa-ti lasi mintea sa hoinareasca.

Pe de alta parte, noi cercetari arata ca a fi cu capul in nori este un mencanism adaptat vietilor noastre aglomerate.

“Nu toate mintile care hoinaresc sunt pierdute; elementul cel mai important este pastrarea unui echilibru al acestei stari.” – Institute of Human Cognitive Science, Colorado.

Cercetatorii au descoperit ca, intr-adevar, a avea capul in nori ne poate conduce catre experiente deloc placute. Felul in care controlam aceasta actiune depinde de continutul gandurilor noastre.

De exemplu, daca mintea noastra isi imagineaza o serie de scenarii depresive, atunci experienta nu va fi deloc una placuta. In schimb, daca ne folosim de puterea mintii pentru a creiona o serie de scenarii pozitive, rezultatul va fi cu totul altul. Mai ales daca reusim sa gasim si un corespondent in realitate.

Astfel, va prezentam o serie de avantaje ale persoanelor cu capul in nori:

• A avea capul in nori ne protejeaza prezentul si trecutul

Psihologii au descoperit ca intelegerea ulterioara a unui eveniment este o trasatura specifica fiintei umane. Privind in urma, ajungem sa intelegem prezentul. Acest lucru ne permite sa actionam cu mai multa intelepciune data viitoare.

• A avea capul in nori ne ajuta sa ne cream planuri pe termen lung.

Aceasta este o tehnica de supravietuire cu adevarat placuta. Daca ne imaginam cum vrem sa arate viitorul nostru, putem actiona inca din prezent.

• A avea capul in nori poate fi o sursa de inspiratie

Exista o perioada intre gandirea unei probleme complexe si gasirea unei solutii pentru aceasta. Psihologii numesc aceasta perioada “incubatie”. Cercetatorii considera ca in momentul in care lucram la o sarcina simpla – de exemplu, spalatul pe dinti – permitem aparitia unor conexiuni. De aceea gasim in mod neasteptat rezolvarea unei probleme.

Daca exista un lucru pe care il putem retine din acest articol, acela este ca a avea capul in nori este o actiune fireasca pentru fiinta umana. Totusi, noi suntem cei care putem controla directiile in care aceasta experienta ne poate purta.

Voi pe unde obisnuiti sa hoinariti?

Resurse: www.lifehacker.com

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *