Principiile prosperitatii

Publicat: 27 mai 2008
Comentarii: Fără răspunsuri

O carte uluitoare, care revolutioneaza principiile educatiei financiare din lumea intreaga este ”Secretele mintii de milionar”, aparuta la editura Curtea Veche. O carte care trateaza abundenta financiara ca o consecinta a spiritualitatii si care spune raspicat un principiu indelung dezbatut in cartile de dezvoltare personala si evolutie spirituala: “Daca vrei sa ai, mai intai trebuie sa fii.”

O carte care ofera principii clare, aplicabile si concrete prin care ne putem schimba mentalitatea si relatia pe care o avem cu banii. Pornind de la identificarea tiparului financiar care ne conduce viata in acest moment, pana la afirmatii de prosperitate pe care e recomandat sa le gandim si sa le exprimam in fiecare zi, cartea este un ghid al celor care vor sa isi imbunatateasca viata si sa sparga barierele autoimpuse si mostenite din copilarie, care limiteaza potentialul uman.


Principiul tiparului financiar
este cel care, fara sa constientizam, ne guverneaza viata si relatia pe care o avem cu banii.

Acest principiu spune: Ceea ce este invizibil creeaza ceea ce este vizibil iar daca in acest moment suntem ingropati in datorii, nu avem bani suficienti, sau castigam mult dar nu putem pastra banii si suntem tenatati sa facem risipa, radacinile sunt adanci si pornesc, de cele mai multe ori, din aspecte psihologice dezvoltate pe parcursul copilariei, din cutume mostenite din familie sau din sistemele traditionale de educatie.

Dupa descoperirea tiparului financiar si a radacinii psihologice a problemelor, autorul recomanda studierea asa ziselor dosare ale prosperitatii: 17 moduri prin care oamenii prosperi gandesc diferit si atrag si mai multa prosperitate in viata lor.

Cateva dintre principiile aplicate de oamenii care atrag in viata lor abundenta financiara sunt :

 

  • Oamenii bogati cred ca isi creeaza viata. Cei saraci cred ca viata li se intampla.
  • Oamenii bogati nu spun niciodata ca banii nu sunt importanti, ci sunt convinsi ca banii sunt importanti in domeniile in care functioneaza si sunt inutili in ariile in care nu au nici o influenta.
  • Oamenii bogati nu se plang, pentru ca astfel devin magneti ai esecului.
  • Oamenii bogati nu au comportament de victima.
  • Oamenii bogati gandesc la scara mare, se concentreaza asupra oportunitatilor si aleg sa ajute alti oameni.
  • Oamenii bogati admira alti oameni bogati, plini de succes. Saracilor nu le plac oamenii cu succes.
  • Filozofia lor de viata este: “Binecuvantati ceea ce va doriti !”
  • Bogatii se asociaza cu oamenii pozitivi, plini de succes.
  • Oamenii bogati cred ca secretul succesului nu consta in incercarea de a evita, a scapa sau a micsora problemele. Secretul consta in a se dezvolta personal astfel incat sa depaseasca orice problema.
  • Oamenii bogati spun: “ Daca am o problema mare in fata, inseamna ca sunt o persoana marunta.”
  • Oamenii bogati stiu ca banii nu fac decat sa accentueze caracterul pe care il aveau inainte de a avea bani.
  • Oamenii bogati aleg sa fie platiti in functie de rezultate. Oamenii saraci aleg sa fie platiti in functie de timp.
  • Oamenii bogati nu au niciodata un plafon al venitului.
  • Bogatii stiu ca singurul moment in care se dezvolta cu adevarat este cel in care nu se afla in zona de confort.”

Si pentru ca suntem suma gandurilor noastre permanente, toate aceste conceptii repetate zilnic duc la crearea unui mod de viata care atrage abundenta, oportunitatile si fluxul permanent al prosperitatii.

Pe de alta parte, exista o serie de credinte limitative, care ne impiedica atat sa ne dezvoltam potentialul la nivel uman cat si sa atingem abundenta financiara. Sunt idei expuse in cartea “Urmeaza-ti visul. Cum poti sa-ti transformi telurile si visele in realitate”, publicata la editura Curtea Veche.

Conceptia falsa nr. 1. Ca sa faci bani, ai nevoie de bani.

Este una din conceptiile practicate de foarte multi oameni obisnuiti sa vada obstacolele si sa-si gaseasca motive pentru a nu actiona intr-un anumit domeniu. Pentru a fi bogat e nevoie de o idée care trebuie urmarita cu perseverenta. Universul este generos cu fiecare om care-si urmeaza scopul. Fiecare dorinta pe care o avem ascunde si posibilitatea indeplinirii ei si intotdeauna putem gasi o cale pentru a ne atinge visele.

Conceptia falsa nr.2 Nu sunt suficient de destept ca sa fiu bogat

Mitul inteligentei este alimentat de oamenii fara incredere in fortele proprii, care refuza sa studieze cu obiectivitate cazurile bogatasilor lumii: ei nu se deosebesc prin inteligenta, ci prin perseverenta. Ei au avut o idée pe care au dezvoltat-o de-a lungul timpului.

Conceptia falsa nr.3 Banii sunt radacina tuturor relelor

O conceptie dezvoltata de-a lungul timpului, devenita déjà proverb, conform careia oamenii cu bani nu sunt fericiti si ca energia malefic a banilor aduce doar necazuri. Insa nu banii in sine sunt rai, ci lucrurile pe care oamenii le pot face cu banii. Experienta demonstreaza ca banii nu determina ceva, ci inlesnesc ceva. Daca sunt folositi corespunzator, banii pot ajuta la indeplinirea unor scopuri nobile si pot concretiza intentia noastra de a-i ajuta pe cei din jur. De cele mai multe ori, dintr-o farfurie goala nu poti hrani pe nimeni. Nici macar bunul samaritean din parabola biblica nu ar fi putut sa-si ajute aproapele daca nu ar fi avut bani. Iar adevarata sursa a relelor din viata ta nu sunt banii, ci gandirea si atitudinea ta.

Conceptia falsa nr. 4 Daca voi castiga mai multi bani, imi voi rezolva toate problemele.

Experienta demonstreaza faptul ca banii sunt foarte importanti in domeniile in care functioneaza si sunt inutili in ariile in care nu au nici o influenta. Singura solutie pentru a rezolva o problema pe termen lung este depasirea mental a acelei probleme. Cei care se zbat sa faca bani crezand ca asta le va rezolva toate problemele, vor sfarsi prin a fi niste batrani bogati si nefericiti. Intotdeauna, problemele se depasesc la nivel interior si nimic din exterior nu poate veni sa suplineasca lucruri esentiale care ne lipsesc din procesul nostru de dezvoltare personala si evolutie spirituala

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *