pregatirea pentru o zi dificila
NLP (Programare Neuro-Lingvistica)

Pregatirea pentru o zi dificila

Cu totii ne temem de anumite zile.

Aceasta tehnica numita “tehnica substitutiei”, preluata din programarea neuro-lingvistica, te poate ajuta sa transformi esecurile trecutului in succese ale prezentului, imaginile negative in imagini pozitive.

TEHNICA SUBSTITUTIEI:

1.     Mai intai, trebuie sa identifici comportamentul pe care vrei sa-l schimbi. Inchide ochii si alege o imagine sugestiva-gandeste-te la ce vezi exact inainte de a incepe sa ai comportamentul obisnuit. Incearca sa te simti cat mai neplacut posibil. Poti sa fii chiar tu, simtindu-te si aratand marunt si neinsemnat.

2. Creeaza imagini pozitive despre cum ti-ar placea sa arati si sa te simti. Fa-o sa fie cat mai puternica. Vei simti un frison de energie in momentul cand vei ajunge la imaginea potrivita.

3. Inchipuie-ti ca imaginea ta neplacuta este afisata pe un ecran mare de cinematograf-este o imagine oribila.

4. Asaza noua imagine, in care esti increzator si plin de energie, pe ecran, in coltul din stanga jos. Aceasta imagine este, la inceput, mica si alb-negru.

5. Acum poti incepe “substitutia”. Mareste brusc mica imagine pozitiva pana cand umple tot ecranul, acoperind complet imaginea negativa. Pe masura ce se extinde, imaginea devine luminoasa, colorata si clara. Imaginea negativa se restrange intr-un colt, devenind mica si intunecata.

6. Deschide ochii, bate cu picioarele in pamant si scutura-ti membrele. Scoate-ti imaginea din minte.

7. Acum repeta pasii 4 si 5 de cinci oricat de repede posibil, oprindu-te si stergand ecranul intre substitutii.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *