Basic NLP – Presupozitii NLP (partea a II-a)

Publicat: 5 iunie 2006
Comentarii: Fără răspunsuri

Vi se pare ca de multe ori nu-i intelegeti pe cei din jur?

Ei bine, presupozitiile urmatoare va pot explica de ce este perfect normal sa se intample asa. Si mai interesant este faptul ca ele ofera o cale de a ne intelege mai bine pe noi insine…

5.Oamenii functioneaza perfect

Nimeni nu este “defect”, fiecare actioneaza conform unor strategii pe care si le-a configurat de-a lungul timpului. Uneori aceste strategii nu mai sunt potrivite cu noile situatii, sau ele au fost chiar de la inceput ineficiente. De aceea este foarte important sa stim sa schimbam aceste strategii astfel incat ele sa devina eficiente.

6.Oamenii fac in orice situatie cea mai buna alegere pe care o au la dispozitie

Aceasta alegere este in acord cu harta fiecaruia. NLP ofera metode prin care fiecare isi poate extinde harta, crescand astfel numarul de optiuni pe care le poate avea la un moment dat.

7.Orice actiune are un scop

Nu actionam niciodata la intamplare, ci incercam sa obtinem un anumit lucru – indiferent daca facem aceasta la nivel constient sau inconstient.

8.Orice comportament are in spate o intentie pozitiva

Uneori ni se pare ca oamenii se comporta nepotrivit, ciudat, dar aceasta inseamna doar ca ei isi satisfac nevoile intr-o maniera proprie. De exemplu in spatele unui comportament violent se poate ascunde dorinta de a primi mai multa atentie, in spatele unui comportament rece se poate ascunde frica de a nu fi ranit, in spatele fumatului se poate ascunde dorinta de a fi acceptat intr-un grup etc.

9.Oamenii nu sunt comportamentele lor

NLP face o diferenta clara intre intentia din spatele unei actiuni si actiunea insasi. Atunci cand un om are o alternativa mai buna pentru a-si implini intentia pozitiva, el o va alege pe aceasta.

10.Toate resursele de care avem nevoie se afla deja in noi sau le putem crea din ceea ce avem deja

Nu exista oameni care nu dispun de resurse, ci exista doar oameni care inca nu si-au descoperit toate resursele de care au nevoie.

11.Cand un om a invatat si poate face ceva, potential o pot face si altii

Aceasta presupozitie trebuie, evident, sa tina seama de limitele biologice ale fiecarui om. Daca cineva a reusit un anumit lucru, poate fi modelat si invatat de oricine altcineva – astfel ca ne putem imbunatati performantele, indiferent de domeniul in care se face modelarea.

___________________________

Pentru un experiment practic despre bunele intentii care se ascund in spatele comportamentelor care va provoaca probleme va invit sa cititi articolul Cum poti afla ce vrei cu adevarat?

Mai multe presupozitii in articolul viitor… pana atunci, Happy NLP!

de Corina Marin

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *