schimbarea unui obicei daunator presupune schimbarea stilului de viata
Dezvoltare personala / Leadership

Ce inseamna schimbarea?

Orice lucru important pe care vrei sa-l realizezi in viata ta necesita schimbare. Schimbarea este echivalenta cu depasirea zonei de confort. Cu alte cuvinte: fa astazi ceea ce ieri iti era neconfortabil sa faci, iar maine depaseste-ti fricile de astazi. Ce presupune insa schimbarea si managementul schimbarii?

Cei care au avut macar un obiectiv important in viata si au perseverat pana l-au atins, stiu ca schimbarea este unul din cele mai dureroase procese pe care le-au parcurs in viata.

Capacitatea de a te concentra pe lucrurile pe care le ai de schimbat la tine pana reusesti intr-adevar sa le schimbi este unul din putinele lucruri care diferentiaza oamenii de succes de oamenii obisnuiti si este un principiu de baza al dezvoltarii personale. De mare ajutor in acest proces este intelegerea faptului ca nu esti cu nimic mai prejos decat oamenii care obtin rezultate semnificative in viata lor si in procesul lor de dezvoltare personala. Doar decizia de a te schimba, de a face lucrurile care trebuie facute pentru a reusi, de a stabili obiective si de a-si urma un vis este singura diferenta intre oameni.

Cercetarile din leadership si managementul schimbarii au aratat ca orice schimbare poate fi influentata de urmatorii trei factori:

• Este un lucru cert: ca sa te schimbi iti trebuie un vis ! Nu te schimbi decat atunci cand ai un motiv care porneste din adancurile fiintei tale. Te schimbi pentru cineva drag, ca sa ajungi undeva, ca sa ai ceva sau sa devii cineva.

Pentru a te schimba, ai nevoie de sprijin. Uneori ai nevoie doar de o singura persoana care sa creada in tine pentru a misca muntii. Uneori ne poate ajuta o carte, un film, o bucata muzicala, un seminar motivational sau un grup de sprijin. mangementul schimbarii este un domeniu in care ai nevoie sa fii inspirat de ceva sau de cineva.

Schimbarea trebuie sa fie radicala si brutala pentru a da rezultate. Cercetarile au aratat faptul ca schimbarea treptata nu functioneaza. Doar deciziile si dedicarea 100 % functioneaza pentru a obtine rezultate.

Desigur, foarte multi pot intreba: “De ce trebuie sa ma schimb? Ma simt bine asa cum sunt.” Este chiar recomandat sa ne simtim bine cu noi insine, sa fim recunoscatori pentru ceea ce suntem si ceea ce avem.

Daca insa va veni vreodata vreo zi de bilant in viata noastra, in care sa ne gandim la ce am facut si la ce am fi putut face, la cat din potentialul nostru folosim prin deciziile pe care le luam zilnic si daca acest bilant va fi unul negativ, atunci e bine sa ne aducem aminte ca singura noastra sansa de a fi mai multumiti de noi insine este schimbarea si dezvoltarea personala.

A trai o viata semnificativa inseamna sa te schimbi la fiecare pas. Daca vrem sa avem mai mult, trebuie sa fim mai mult !

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *