superficial si important in viata moderna
Ganduri (ne)insemnate

Superficial si important in viata moderna

Adevarul e ca, uneori, diferenta dintre superficial si important este din ce in ce mai greu de facut. Pentru ca am inceput sa ne pierdem reperele. Am inceput sa traim vieti pline de etichete, dar goale de continut.

De cele mai multe ori acordam importanta mai mare aparentelor decat esentei. Investim energie in aspecte care nu conteaza. Facem judecati de valoare dupa principii care ne deconecteaza de la cine suntem cu adevarat.

Am gasit intr-un articol pe care l-am citit zilele trecute o lista cu 6 lucruri carora multi oameni le acorda o importanta mult mai mare decat ar trebui.

Superficial si important in viata noastra

1. Brandurile lucrurilor pe care le posedam.

Multi am fost pacaliti sa credem ca a avea lucruri scumpe, provenite de la branduri cunoscute, inseamna sa avem stralucire, frumusete si succes.

Si am inceput sa ne construim stima de sine cu ajutorul posesiunilor. De aceea, am devenit continuu stresati, in incercarea de a avea mai mult si mai mult.

In obsesia de a avea, uitam sa acordam atentie lucrurilor care conteaza cu adevarat in viata. Sa construim relatii autentice cu oamenii, sa ne urmam pasiunea si sa impartasim darurile pe care le avem cu cei din jur.  

2. Numarul prietenilor pe care ii avem.

Daca iti numeri prietenii si like-urile de pe Facebook si te minti ca ai cu cine plange si rade cand treci prin viata, e cazul sa te opresti.

Si sa realizezi ca a avea cativa prieteni adevarati – pe care ii poti numara pe degetele de la o mana – este mai important decat a avea relatii superficiale cu mii de oameni.

3. Banii din contul bancar.

Indiferent cat de multi bani ai, asta nu inseamna ca stii sa traiesti in bucurie si libertate.

Majoritatea oamenilor vor sa aiba din ce in ce mai multi bani, gandindu-se ca in felul asta se vor simti mai bine in propria piele.

Surpriza este  insa ca, chiar si atunci cand ajung sa aiba bani, se simt dezamagiti si goi in interior.

Pentru ca banii nu au legatura cu fericirea. Banii sunt importanti si e bine sa existe in viata fiecaruia, insa doar pentru a ne folosi de ei.

Banii nu ne pot umple golul din suflet. Pentru asta, e nevoie sa iubim, sa traim in acord cu Sinele nostru cel mai inalt si sa ne indeplinim menirea pe Pamant in fiecare zi.

Cand facem asta, banii incep sa se manifeste de la sine in viata noastra, fara sa fie cel mai important lucru in jurul caruia se invarte totul.

4. Numarul orelor muncite in fiecare zi.

Inca mai credem ca suntem “persoane importante” daca muncim mult. Suntem ocupati insa pana la epuizare, de cele mai multe ori.

Oare fugim de ceva in toata aceasta agitatie? Fugim de contactul cu sufletul nostru? Fugim de noi? Fugim ca sa nu fim nevoiti sa ne oprim sa vedem cat de goale de semnificatie sunt vietile noastre?

Sau continuam un cerc de auto-abuz transmis de la unii la altii, in care dam importanta mai mare lucrurilor din afara noastra decat starii noastre de bine?

5. Puterea pe care o ai asupra altora.

In societatea competitiva in care am fost crescuti, am fost conditionati sa credem ca a ne dovedi superioritatea in fata altora ne va ajuta sa avem mai multa incredere in sine. Si ne va dovedi ca avem succes.

Asa ca incercam in toate felurile posibile sa fim mai buni decat ceilalti. Sa le aratam cat te puternici suntem.

Rezultatul? Ne simtim din ce in ce mai instrainati unii de altii, intr-o lume pe care o percepem ca fiindu-ne ostila.

Iar cand realizam ca acest tip de putere este unul superficial, care ne poate fi luat in orice moment, incepem sa traim permanent in frica.

6. Numarul partenerilor pe care i-am avut.

Pentru ca pare a fi din ce in ce mai greu sa avem relatii intime autentice, incercam sa substituim dragostea cu sexul. Traim intr-o societate obsedata de sex. Insa sexul nu ne poate da ceea ce cautam cu adevarat – o conexiune plina de iubire.

Poate ar fi cazul sa incetam sa cautam urmatorul partener cu care sa facem sex. Sa incepem sa cautam partenerul cu care sa cunoastem iubirea reala.

Acestea sunt aspectele care fac diferenta intre superficial si important in viata noastra, dintre miez si ambalaj, dintre semnificativ si lipsit de importanta. Depinde de fiecare dintre noi carui aspect vrem sa-i dam putere in viata noastra.

Adaptare dupa: http://theunboundedspirit.com/

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Elena Velea spune:

    Te imbratisez Mihaela si iti multumesc pentru articolele pe care le scrii, pentru tot ce transmiti cu atat de multa iubire pentru creatia lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *