Osho, despre viata si moarte

Publicat: 13 decembrie 2011
Comentarii: Fără răspunsuri

osho despre viata si moarte

osho despre viata si moarte

Sa urasti moartea inseamna sa urasti viata.

Ele nu sunt separate si nu pot fi separate. Moartea si viata exista laolalta, nu exista cale de a le separa. Separarea este numai o abstractie in minte, este complet falsa.Viata implica moartea, moartea implica viata. Sunt complet opuse, dar complementare una fata de cealalta.

Moartea este apogeul vietii. Daca urasti moartea, cum poti iubi viata? Si este o neintelegere foarte grava: oamenii care cred ca iubesc viata intotdeauna urasc moartea si urand moartea devin incapabili de a trai.Capacitatea de a trai la maximum vine numai atunci cand sunteti gata sa muriti si sunteti gata sa muriti la maximum.

Sunt mereu direct proportionale. Daca traiti caldut, veti muri caldut. Daca traiti intens, total, periculos, veti muri asemenea. Moartea este crescendoul; viata ajunge la apogeul sau prin moarte. Toate bucuriile vietii plaesc pur si simplu in fata bucuriei pe care o aduce moartea.

Ce este exact moartea?

Este disparitia unei false entitati din noi, egoul. Moartea are loc si in actul dragostei, la o scara mai mica, intr-o masura partiala. De aici frumusetea dragostei. Pentru un moment muriti, pentru un moment dispareti. Pentru un moment nu mai sunteti si intregul va poseda. Dispareti ca parte si intrati in ritm cu intregul.Nu existati ca un val in ocean, existati ca oceanul insusi. Acelasi lucru se intampla in somnul profund: egoul dispare, mintea nu mai functioneaza, recadeti in bucuria originara. Insa acestea nu sunt nimic in comparatie cu moartea. Acestea sunt lucruri partiale.Somnul este o foarte scurta moarte; in fiecare dimineata, va veti trezi din nou. Totusi, daca ati dormit profund, bucuria persista intreaga zi, o anumita liniste persista in strafundul inimii voastre. Traiti diferit in acea zi in care ati dormit bine. Daca nu ati fost in stare sa dormiti bine, ziua este afectata. Va simtiti plictisiti, iritati, fara niciun fel de motiv.Lucruri marunte devin foarte suparatoare. Sunteti furiosi-nu pe cineva in particular, sunteti pur si simplu furiosi. Energia voastra nu este acasa. Va simtiti dezradacinati.

Moartea este un somn lung. Si nu este inamicul, este cel mai bun prieten. Daca te gandesti la moarte ca la un dusman, vei muri- toata lumea trebuie sa moara, tu nu vei face exceptie-dar vei muri in chinuri, pentru ca vei opune rezistenta, te vei lupta.

Nu urati moartea. Stiu ca aproape toata lumea uraste moartea, pentru ca ni s-a predat o filosofie foarte gresita. Ni s-a spus ca moartea este dusmanul vietii; nu este asa. Ni s-a spus ca moartea vine si distruge viata. Moartea vine si implineste viata.

Daca viata voastra a fost frumoasa, moartea o infrumuseteaza la maxim. Daca viata voastra a fost una plina de dragoste, atunci moartea va daruieste experienta suprema a dragostei. Daca viata voastra a fost una de meditatie, atunci moartea va va aduce constiinta suprema. Moartea numai amplifica-desigur, daca viata voastra a fost una gresita, atunci moartea amplifica acest lucru, de asemenea. Moartea este un mare amplificator. Daca ati trait numai in manie, atunci la momentul mortii veti vedea numai iadul din voi, numai foc si para. Daca ati trait in ura, atunci moartea amplifica ura. Moartea este doar un fenomen de reflectare.

Nu urati moartea. Altminteri, veti rata moartea si veti rata si viata.

“Emotiile si sanatatea”, Osho, Pro Editura si Tipografie

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *