locul de onoare din inima ta
Ganduri (ne)insemnate

Locul de onoare din inima ta

locul de onoare din inima ta

locul de onoare din inima ta

Da, ai in jur multe voci de care trebuie sa asculti: parinti, sefi, colegi, parteneri, prieteni, colaboratori si esti constrans prin nenumaratele lucruri pe care trebuie sa le faci.

Insa nimic nu te poate implini mai tare decat a avea puterea ca, in iuresul tuturor acestor lucruri carora trebuie sa li te conformezi pentru a fi” in randul lumii”, sa stai in propria ta inima. Sa-ti gasesti culcus acolo, pentru ceea ce esti tu. Sa-ti afli acolo cel mai bun confident si sfatuitor. Sa lasi sa ti se construiasca, prin inima, calea ta adevarata, dincolo de ratiune, de ceea ce vrem, de ceea ce credem ca ar trebui sa facem sau sa fim. Si din acest loc, sa iesi la lumina cu ceea ce esti tu. Este unul din cele mai grele lucruri pe care le avem de facut fiecare dintre noi in aceasta viata. Sa ne schimbam perspectiva de la “Ce ar trebui sa fac, conform bunului-simt comun, conform societatii, conform asteptarilor familiei, conform aparentelor care duc intr-o anumita directie?” la “Din locul de profunda conectare cu dorinta inimii mele, ce iese la iveala in aceasta situatie? “ Si atunci, cu siguranta, vei sti: ce ai de facut, ce ai de spus, cum te poti raporta la situatia in care esti.

Tanjim adesea sa ocupam un loc in inima cuiva, uitand ca cel mai important loc pe care ar trebui sa ni-l acordam este locul de onoare din propria noastra inima. Ce trebuie sa facem pentru a ne face loc, pentru noi insine, in inima noastra? Uneori ni se pare ca este cea mai grea misiune posibila si de multe ori nu stim nici cum sa facem asta.

Si nu, inima nu este ratiunea noastra. Nu este capul nostru, gandul nostru, creierul nostru. Ea este vocea firava din interior, pe care de cele mai multe ori nu o auzim din cauza tumultului in care traim. Este busola noastra eterna, partea din noi care va sti intotdeauna drumul, chiar daca nu stie mereu unde duce acest drum. Indiferent de circumstantele din jur, indiferent de ce se intampla, aceasta voce este singurul nostru insotitor permanent, pana in clipa finala.

Iata o modalitate concreta de a descoperi cum sa accesam spatiul inimii noastre, propusa de cartea Spatiul sacru al inimii, Drunvalo Melchizedeck, Editura For You:

“Inchideti ochii, asteptati pana simtiti ca este momentul potrivit si apoi deplasati-va atentia spre inima fizica, nu spre chakra inimii. Prin vizualizare, priviti sau simtiti inima fizica si simtiti cum va indreptati spre ea. Cand ajungeti la ea, intrati prin membrana inimii, in interior.

Ascultati si simtiti bataia inimii. Simtiti cat de moale este tesutul care va inconjoara. Ramaneti acolo cateva clipe. Atunci cand considerati ca este momentul, iesiti din inima, prin membrana, si urcati spre gat. Opriti-va acolo pentru o clipa si apoi continuati sa va deplasati pana la cap. Observati diferenta intre inima si cap. Simtiti duritatea craniului. Inima este feminina, iar capul masculin. Este atat de evident.”

La fel de bine iti poti decupa o inima din carton, o poti colora in ce culoare vrei tu si apoi te poti aseza in ea. Permite-ti sa vezi cum te simti, atunci cand pasesti in spatiul inimii tale. Ce se contureaza in tine? Cum devine aerul din jur? Cum te simti cand, pentru o secunda, faci abstractie de tot ceea ce exista in jurul tau si iti intrebi inima ce isi doreste? Sau atunci cand percepi tot ce este in jur cu ajutorul inimii? Cum te simti cand iti spui ca tu vei fi fiinta careia ii vei acorda intotdeauna locul de onoare din inima ta? Ca vei incerca sa nu mai pierzi acest loc, pentru ca o viata in afara inimii e mult prea dureroasa si deja te-a costat prea mult?

Cand pierdem contactul cu inima noastra, pierdem putin si din savoarea vietii si din coerenta noastra interioara in fata vietii. Miracolul inimii noastre este, de cele mai multe ori, singurul care ne poate da luciditate, acceptare, seninatate si implinire in orice situatie de viata prin care trecem. Inima noastra este cheia.

Daca nu ati vazut niciodata o inima, fragmentul de mai jos din serialul Anatomia lui Grey, va da prilejul sa vedeti frumusetea unei inimi tinute artificial in viata intr-o cutie, in asteptarea unui transplant:

Este uimitor modul in care medicii din spital incep sa foloseasca aceasta inima pentru a lua decizii importante pentru vietile si carierele lor. Doar privesc inspre cutia in care pulseaza viata, si daca ceea ce isi doresc sa faca nu este nici macar pe jumatate la fel de interesant precum inima din cutie, atunci acel lucru nu merita pierderea timpului.

Pentru ca inima iti spune intotdeauna care este cel mai important lucru pentru tine, daca stii sa o asculti.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *