intoarcerea acasa
Ganduri (ne)insemnate

Intoarcerea acasa

 

intoarcerea acasa
intoarcerea acasa

Calatoria unei femei catre propriul corp este o calatorie de trezire si de eliberare, in cel mai frumos mod cu putinta.

Suntem binecuvantati astazi sa ne bucuram de roadele miscarii de eliberare a femeilor, roade printre care eliberarea de corvoada statului acasa ca intr-o inchisoare. Incet incet, am inceput sa ne eliberam de restrictiile care nu ne-au mai fost de folos.

Cu toate acestea, noua miscare de eliberare a femeii, la care suntem martori cu totii in ziua de astazi consta intr-o intoarcere acasa. Insa nu spre acel acasa care a impovarat-o, ci spre acel “acasa” aflat in corpul nostru, acel “acasa”construit  din lumea simturilor noastre, acel “acasa” construit din valorile feminine trezite si integrate.

O rugaciune din intelepciunea Lakota da glas cum nu se putea mai bine aspiratiei femeii catre intoarcerea acasa, in frumusetea si intelepciunea corpului ei:

“Wakan Tanka, Mare Mister,
invata-ma cum sa am incredere
In inima mea
In mintea mea
In intuitia mea
in cunoasterea mea interioara,
in simturile corpului meu,
In binecuvantarea spiritului.
Invata-ma sa am incredere in aceste lucruri
Astfel incat sa pot intra in spatiul meu sacru
Si sa iubesc dincolo de frica mea,
Si sa merg in echilibru.”

Putem face chiar acum, in timp ce citim aceste randuri, o practica foarte simpla de incorporare. In timp ce stati jos, incercati sa vedeti daca va puteti centra atentia asupra picioarelor voastre. Duceti atentia inspre ele, ca si cum ati incerca sa ridicati o piatra de pe fundul oceanului. Observati senzatia din picioare, din degete, din talpi.

Imagineaza-ti acum un ulcior gol. Atunci cand torni apa in ulcior, se va umple de jos in sus. In acelasi fel, constientizarea partilor corpului poate incepe sa urce de la laba piciorului pana la genunchi.

Incearca sa-ti constientizezi genunchii, si apoi coapsele. Ridica constientizarea, prin solduri, simtindu-ti pelvisul. Imagineaza-ti pelvisul ca o bila prin care trece un ulei cald, galben si vindecator. Imagineaza-ti ca acest ulei vindecator iti atinge peretii pelvisului. Imagineaza-ti ca uleiul se ridica, iti umple pieptul, umerii si bratele. Cand ajunge la cap, respira de cateva ori si imagineaza-ti ca tot acest ulei va picura pe corp si apoi inapoi spre Pamantul de sub tine. Incet incet, lasa acest ulei sa picure din cap pe umeri, pe piept, in abdomen, inapoi inspre picioare, apoi pe talpi si inapoi spre pamant.

Acum, acorda-ti un moment pentru a-ti simti corpul si observa daca esti putin mai constient, mai prezent in corp. Aceasta este o practica foarte simpla de incorporare. Bine ai venit acasa!

preluare si traducere din  www.awakeningwomen.com

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Mereu am crezut ca ceea ce ramane dintr-o femeie dupa o perioada reprezinta ceea ce a fost de a lungul vieti, insa posibil sa ma insel, insa e doar o parere, parerea mea, deci sper ca nu se supara nimeni.

    1. damaideparte spune:

      Sigur ca nu ne suparam, sectiunea noastra de comentarii accepta orice pareri, atat timp cat sunt spuse cu bun-simt si cu autenticitate. Multumim, Valentina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *