Eticheta cea de toate zilele

Publicat: 12 mai 2011
Comentarii: Fără răspunsuri

eticheta cea de toate zilele

eticheta cea de toate zilele

Lucrul important nu este sa stii cine este “eu” sau ce este “eu”.

Nu vei reusi niciodata. Nu exista cuvinte pentru asta. Lucrul important este sa renunti la etichete. Asa cum spun maestrii japonezi Zen:

“Nu cauta adevarul; renunta doar la parerile tale.”

Renunta la teoriile tale; nu cauta adevarul. Adevarul nu este un lucru pe care sa-l cauti. Daca ai inceta sa-ti autoimpui parerile proprii, ai sti.

Si aici se intampla ceva similar. Daca ai renunta la etichetele tale, ai sti. Ce inteleg eu prin eticheta? Orice denumire imaginabila – cu exceptia, poate, a celei de fiinta umana. Eu sunt o fiinta umana. Destul de corect; asta nu spune foarte multe.

Dar cand spui : “Sunt incununat de succes”, e o nebunie. Succesul nu este o parte a lui “eu.” Succesul este ceva care vine si pleaca; azi poate fi aici, iar maine sa dispara. Nu asta este “eu”.

Cand ai spus “Am fost incununat de succes”, te-ai aflat in eroare, te-ai cufundat in intuneric. Te-ai identificat pe tine insuti cu succesul. Ca atunci cand spui: “Sunt un ratat, sunt avocat, sunt om de afaceri.” Stii ce ti se va intampla, daca te identifici cu aceste lucruri? Te vei crampona de ele, iti vei face griji ca s-ar putea ca ele sa se spulbere si, in acel moment, isi face aparitia suferinta.

Vreti un semn ca sunteti adormiti? Iata-l : suferiti. Suferinta este un semn ca nu sunteti conectati la adevar. Suferinta va este data ca sa va puteti deschide ochii catre adevar, ca sa intelegeti ca pe undeva exista ceva fals-asa cum durerea fizica va este data ca sa intelegeti ca pe undeva exista o afectiune sau o boala.

Suferinta arata ca pe undeva exista inselatorie. Suferinta apare cand esti in contradictie cu realitatea. Cand iluziile tale se izbesc de realitate, cand inselatoria ta se confrunta cu adevarul, atunci suferi. Altfel nu exista suferinta.

Anthony de Mello, “Constienta. Capcanele si sansele realitatii”, Editura For You

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *