cuvinte despre prietenie
Ganduri (ne)insemnate

Cuvinte si citate despre prietenie

cuvinte despre prietenie

cuvinte despre prietenie

Imi doream de atata vreme sa scriu despre prietenie. Despre esenta prieteniei exprimata in atatea citate despre prietenie, insa mult prea adesea ignorata in vietile noastre.

Sa zambesc tastelor laptopului, iar ca drept raspuns, acestea sa creeze cele mai frumoase asocieri de cuvinte provenite din cele mai frumoase asocieri ale sufletului.

Pentru ca atunci cand vorbim despre prietenie, vorbim despre asocieri.

Despre felul in care zambetele noastre creaza cea mai frumoasa sincronicitate, despre lumea noastra care pe masura ce se contureaza pare sa includa intreaga lume in ea, despre realitatea care sfideaza intr-un mod subtil si placut visurile…

Cat si despre lacrimile care cer imperativul palmelor in care sa se reverse, despre aripile care par sa se franga atunci cand nu mai au curajul sa se inalte, despre tacerea rece dintre doua lumi.

Nu ne putem plange ca nu exista totalitate in prietenie.

Insa incepem adesea sa plangem atunci cand nu o acceptam. Daca leaganul meu coboara in timp ce al tau urca, nu ar trebui sa ne simtim intristati, poate ar trebui doar sa acceptam ritmul acestui moment. Si daca stam spate in spate o perioada poate ca o facem cu scopul ca atunci cand ne intoarcem sa reusim sa privim in interiorul celuilalt…

Ca orice alta relatie, prietenia are nevoie de timpul ei de regenerare. Iar aceasta pauza nu ar trebui confundata cu instrainarea si scaderea temeraturii entuziasmului , ci ar trebui sa contina rabdare si intelegere.

Stiu, de multe ori scenariile nu sunt cele stabilite si ne trezim in fata unui public imens, jucand rolul pentru care nu ne inchiriasem costumatia, dar care acum ni se potriveste atat de bine, ,,Nu esti cel care credeam ca esti”, ni se striga astfel incat glasul acela strident sa ne strapunga cele mai impenetrabile colturi ale sufletului.

Aceasta este intrebarea care se naste despre prietenie: Ce se intampla atunci cand eu nu mai sunt cel pe care te obisnuisesi sa il vezi? Ce se intampla cand iti spun lucrurile pe care n-ai fi vrut sa le auzi si de ce ce brusc tot castelul de nisip construit cu iubire in atata timp este distrus de o ploaie neasteptata? Ce se intampla?

Ne mai putem imbratisa? Ne mai putem privi si accepta? Eu cred ca da, dar doar in momentul in care putem da jos hainele care ne strang pentru a le imbraca pe cele care ni se potrivesc cu adevarat. Si chiar daca nu porti culorile mele preferate, e in regula. Pot imbratisa asta atata timp cat te pot imbratisa pe tine cel adevarat.

Nu putem controla dinamica relatiilor noastre de prietenie asa cum nu putem controla nimic altceva in aceasta viata. Dar pe cine putem invinovati pentru asta, cine este cel care se ascunde de teama ca o sa fie aratat cu degetul? De fapt, stiti ce? Sunt sigura ca nu-i este teama.

Pentru ca este doar viata…

In cinstea prieteniilor noastre despre care am scris mai sus, iata cateva citate de prietenie care sa ne ajute sa credem atunci cand am vrea sa renuntam:

  • Prietenia se naste in momentul in care un om ii spune altuia: Cum? Si tu? Credeam ca nimeni in afara de mine… C.S.Lewis
  • Un prieten este cineva care stie totul despre tine si tot te iubeste. Elbert Hubbard
  • Nu lipsa dragostei, ci lipsa prieteniei duce la casnicii nefericite. Friedrich Nietzsche
  • Prietenii pe care-i poti suna la ora 4 dimineata sunt cei care conteaza. Marlene Dietrich
  • Mai degraba as merge cu un prieten in intuneric, decat singura in lumina. Helen Keller
  • Ce este un prieten? Un singur suflet adapostit in doua corpuri. Aristotel
  • Fiecare prieten reprezinta o lume in noi, o lume nenascuta pana la aparitia lor si numai prin aceasta intalnire se naste o noua lume. Anais Nin
  • Tacerea inseamna adevarata conversatie intre doi prieteni. Nu a spune lucrurile, ci nevoia de a nu le spune. Margaret Lee Runbeck
  • Cea mai buna oglinda este un prieten vechi. George Herbert
  • Adevaratii prieteni sunt intotdeauna impreuna in spirit. L.M.Montgomery

Tu cum te raportezi la prietenie? Ce citate despre prietenie preferi? Ce cuvinte despre prietenie te-au ajutat in momente grele?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *