ce iti rapeste bucuria
Ganduri (ne)insemnate

Ce iti rapeste bucuria?

Ce ganduri, ce griji, ce conditionari iti ingroapa bucuria?

La ce anume dai tu putere mai mare decat bucuriei din inima ta?
Listei cu lucruri de facut?
Dorintei de a fi productiv, de a demonstra ca esti capabil si ca meriti sa te relaxezi? Dorintei de a ajunge undeva cu orice pret?
Iluziei ca trebuie sa fii intr-un anumit fel ca sa ajungi acolo?
Auto-abuzului?
Incapacitatii de a sta in tine, in corpul tau, in momentul acesta?

Ce se strecoara in inima ta si te smulge pe tine din tine insuti? Ce te rapeste din raiul care iti apartine de fapt si de drept, doar pentru ca existi? Ce patrunde in sufletul tau si te scoate din matca inimii tale? Ce te duce in afara armoniei?

Observa-te si afla raspunsul. Apoi opreste-te. Nu mai pune nimic mai presus de bucuria ta. Pentru ca nu este nimic mai important decat asta.

Urmareste bucuria

Pe termen scurt si pe termen lung, urmareste bucuria. Ce iti aduce bucurie? Alege acele lucruri. Fa acele activitati. Alege acei oameni. Gandeste acele ganduri. Mergi in acea directie.

Schimba directia, daca trebuie. Schimba activitatile, oamenii, gandurile. Fa ceea ce iti spune inima sa faci pentru a-ti urma bucuria.

Si daca te numeri printre cei care au uitat ce inseamna bucuria, opreste-te si uita-te in jur. Daca esti printre cei carora le e frica de bucurie, opreste-te si simte dorul inimii tale.

Priveste cerul, priveste un copac, priveste-ti copilul sau pisica sau orice altceva ai in jurul tau acum care te poate pune in contact cu tine. S-ar putea sa doara. Propriul dor de tine. Dorul de esenta ta.

Iesi din capcana. Iesi din obisnuita de a-ti fi mai usor sa-ti fie greu. Si nu uita: bucuria este intotdeauna la o respiratie distanta. Este in insasi aerul pe care tocmai l-ai inspirat.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Bucuria, un sentiment important pentru vietile noastre.

    1. Da, foarte important cu adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *