ce facem cu praful ascuns sub covoare
Ganduri (ne)insemnate

Ce facem cu praful ascuns sub covoare?

ce facem cu praful ascuns sub covoare
ce facem cu praful ascuns sub covoare

Astazi va propunem o lectie de igiena sufleteasca.

Vom patrunde in colturile cele mai putin curate ale emotiilor noastre si poate chiar vom folosi o lupa mentala pentru a vedea si intelege mai bine ce rol au impuritatile pe care le resimtim zilnic.

Vai, dar de cate ori ne lasam inselati de suprafata lucioasa a exteriorului! Refuzam astfel sa credem ca in spatele celor mai frumoase covoare, un morman de praf zace, capatand densitate, greutate, poate chiar intensitate.

Pasind pe acestea in fiecare zi, le permitem urmelor noastre sa-si lase cu usurinta amprenta. Si totusi, ce gasim daca le dam la o parte? Ce vedem daca intr-o buna zi ne hotaram sa facem curat in acel loc care de multa vreme astepta o simpla atentie din partea noastra? Cu siguranta nu vom mai putea respira cand vom indeparta covoarele. Nu vom mai putea respira pentru ca vom fi fata in fata cu noi insine si nu ne vom mai putea ascunde de tristetea, furia, rusinea, tacerea, oboseala, zgomotul, minciuna acumulata…

Pentru ca fiecare fir de praf nu este decat un alt moment al trecutului care isi cere drepturile de a fi trait, nu ingropat; de a fi vizibil, in splendoarea imperfectiunii si durerii lui, dar de a fi intreg; de a se manifesta, nu de a se ascunde…

Ne acoperim atat de mult emotiile despre care credem ca nu ar trebui afisate incat ajungem sa vedem covorul cum se inalta de la atata praf. Si daca nu e prea tarziu, luam in fuga un aspirator, o matura, o perie si incepem sa curatam.

Lasandu-ne ajutati sau incurcati de vantul care adie sau nu in favoarea noastra, nu ramane decat sa ingenunchem si sa curatam petele ramase. Pe parcursul procesului de dezvoltare personala, este ingrozitor de dificil atunci cand acestea au lasat o urma evidenta, insa cumva, stim ca detinem toate instrumentele de curatat sufletul si incepem. Poate fi o rugaciune, gandul ca avem nevoie de ajutor si nu le putem face singuri pe toate, acceptarea unei profunde imbratisari, incercarea de a ne ierta pe noi insine, asumarea responsabilitatii propriei vieti…

Cu siguranta ca lista cu produsele de curatat sufletul difera pentru fiecare in parte. Si ca intotdeauna, ceea ce pe mine ma incanta, poate ca pe tine te lasa rece. Important este sa gasim solutii si sa le impartasim…solutii de curatat sufletul

Voi ce “produse” folositi?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Nicolqq spune:

    Ce inseamna asumarea responsabilitatii propriei vieti, cand multi dintre noi nici nu mai au constiinta propriei vieti?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *