Recomandare: Way of the Ancients – Reuniunea invataturilor ancestrale pastrate de popoarele indigene

Publicat: 3 septembrie 2016
Comentarii: Fără răspunsuri

 Conferinta si Workshop Septembrie 2016

Avem bucuria si onoarea sa va invitam la prima editie a unui eveniment unic in Romania, pana la aceasta data, care va cuprinde o Conferinta si un Workshop, in care vom explora caile celor care au fost inaintea noastra si care stiau ca viata este o calatorie de initiere si echilibru. Aceasta este prima editie a Summitului Way of the Ancients – Reuniunea invataturilor ancestrale pastrate de popoarele indigene – in care, an de an, vom aduce tot mai multi pastratori ai acestor invataturi.

Way of the Ancients – Calea strabunilor, este o reuniune a liderilor spirituali din vechile traditii indigene si are rolul de a ne introduce in traditiile celor trei culturi prezente la acest eveniment si anume: traditia si invataturile samanilor Q’ero din Anzi – Peru, traditiile si invataturile nativilor amerindieni si nu in ultimul rand  traditiile si invataturile Maya, binecunoscute de noi datorita profetiilor civilizatiei mayasa care au stabatut timpul ajungand  pana in prezent.

Invitatii care vor sustine acesta prima editie a evenimentului sunt: Vernon Foster – traditia amerindiana, Don Francisco Chura Flores – shaman Q’ero si Juan Yool Gómez – traditia Maya.
 

Despre eveniment:
Traim vremuri in care totul se schimba in jurul nostru si avem nevoie sa intelegem ca nu suntem separati de natura si de nimic din ceea ce ne inconjoara. In trecut strabunii nostri stiau ca au un drum de parcurs si ca tot ce se intampla in viata este de fapt o initiere care te conduce catre explorarea si extinderea constiintei, cu scopul de a te descoperi pe tine insuti, pentru a-ti putea manifesta propria putere si darurile personale, pe care sa le aduci in comuniune cu natura si cu tot ceea ce ne inconjoara.

In acest an ne-am propus sa aducem in fata dumneavoastra trei dintre elderii unor culturi si civilizatii care au pus o amprenta puternica in evolutia noastra ca umanitate si care stiau cum sa fie in armonie cu tot ce ne ofera ca resurse, pamantul si natura.

Pe perioada acestui eveniment vom explora impreuna trei dintre cele mai importante traditii si anume, traditiile inter-tribale nativ americane, Q’ero si Maya.

Explorand aceste moduri de viata vom intelege ca cele mai multe dintre raspunsuri le gasim in felul si modul in care strabunii nostri au stiut sa treaca peste fiecare incercare. Exista puncte comune, atat in pasii de urmat cat si in initierile specifice fiecarei traditii, puncte pe care daca stam sa le analizam, le regasim inclusiv in traditia noastra, lucru pe care l-am uitat de multa vreme.

Acest eveniment nu numai ca este primul de acest gen in Romania dar, totodata,  este si pentru prima data cand aceste trei traditii vor lucra impreuna. Datorita aceastei reuniuni, ’’Way of the Ancients – Calea Strabunilor’’, vom avea posibilitatea de a aduce in experienta noastra o parte din ritualurile si formele de vindecare existente in aceste trei traditii, experiente ce se vor manifesta prin intermediul prezentarilor, discutiilor si workshop-ului care va avea loc in perioada 28 Septembrie – 02 Octombrie la Rasnov.

’’Way of the Ancients – Calea Strabunilor’’ este o miscare care va crea anual posibilitatea de a aduce in mod direct, in propria noastra experienta, uneltele si cunoasterea din vechile traditii, cunoastere care va contribui nu numai la evolutia personala a fiecaruia dar si la extinderea si vindecarea constiintei colective.

Invitatii acestui Eveniment:

Vernon Foster

Vernon Foster
„Ceremoniile si cercurile, daca sunt conduse conform protocolului adecvat si cu intentii sacre, vor avea un rezultat vindecator.“

Sunt indian din tribul Klamath/Modoc, insa, inca de la o varsta foarte frageda am fost crescut cu invataturile Lakota si Ojibway, astfel incat munca pe care o fac astazi este puternic influentata de traditiile si cultura acestor doua triburi. Inca din adolescenta am fost expus caii spirituale si pana in ziua de astazi, am mentinut aceste valori care m-au purtat prin viata in echilibru si armonie cu mine si cu tot ceea ce ma inconjoara.

De-a lungul anilor am infiintat si dezvoltat organizatii non-profit pentru mai multe comunitati si, de asemenea, am fost membru activ si chiar si presedintele unor consilii ce aveau la baza programe comunitare.

Ca si activist am stat mereu in prima linie, militand atat pentru apararea drepturilor popoarelor native, cat si pentru problemele legate de mediu sau ecologice.

Invataturile vietii mele nu au fost influentate insa doar de procesele intelectuale si scolastice, ci in special de ȋnvataturile batranilor din triburi si de barbatii si femeile vindecator ce apartineau diferitelor natiuni nativ americane.

Caile de vindecare folosite de mine sunt acelea specifice familiei mele in timp ce ȋnvataturile mele sunt invataturi intertribale, adica nu sunt specifice unui trib anume ci sunt sunt bazate pe spiritualitatea inteleasa de toate triburile.

Leacul pe care il folosesc cel mai mult in munca mea este cel al compasiunii, iar acest leac il impartasesc mereu cu oamenii pe care ȋi ȋntalnesc ȋn calatoria mea prin lumea asta mare.

Ca si Dansator al Soarelui de mai bine de douazeci si cinci de ani, mi-am dedicat ȋntreaga viata Chanunpei si Caii Rosii.

Dupa mai bine de douazeci de ani in care am fost foarte rezervat si retras cu privire la munca mea, a sosit mometul ȋn care numeroase usi s-au deschis pentru a-mi permite sa sustin cursuri, seminarii si sesiuni de vindecare, atat in tari precum Statele Unite ale Americii, Brazilia sau Japonia cat si ȋn Europa.

Prin cursurile sustinute de mine nu dau participantilor dreptul de a conduce sau efectua ceremonii nativ americane si nici nu compromit invataturile popoarelor noastre, ci mai degraba impartasesc cu mare onoare o cunoastere veche de care este atata nevoie in lumea de azi.

Don Francisco Chura Flores

don-fransisco-1
Este Saman Q’ero din muntii Anzii Peruani, Elder in aceasta traditie si pastrator al Pamantului PampaMesayok.

In muntii Anzi la mare inaltime traieste o comunitate de fermieri, tesatori si vindecatori numita Q’ero, care timp de aproape 500 de ani a pastrat si a mentinut toata cunosterea pe care o detinea in momentul invaziei conchistadorilor.

Acestia au fost ’’gasiti” in 1949 de catre antropologul Oscar Nuñez del Prado, initiatorul si conducatorul primei expeditie in satele Q’ero din 1955. Vindecatorii din cadrul comunitatii Q’ero sunt cunoscuti sub numele “paqos”, ceea ce inseamna “preot sau mistic” in quechua, limba Inca.

Q’ero paqos au fost creditati atat cu pastrarea si mentinerea vechilor cunostinte de vindecare, profetii, credinte si traditii incase cat si cu detinerea cunoasterii dobandite de civilizatiile predecesoare. Totul s-a transmis de-a lungul timpului prin traditie lor orala.

Oamenii Q’ero nu se vad, asa cum ne vedem noi cei din Vest, ca fiind fiinte separate, cu identitati separate, ci se vad ca fiind una cu totul, una cu natura, si -la fel ca cele mai multe culturi indigene – una cu Dumnezeu.

Filozofia lor principala o reprezinta modul de viata “Ayni”, adica traiul in reciprocitate, echilibru si armonie cu Pamantul, cu natura si cu tot ce-i inconjoara. Ayni este practica de a da inainte de a lua, este practica corectitudinii.

Q’ero urmeaza calea samanica care vede Divinitatea in tot si ȋn toate, fie ca este vorba de o floare, un rau, o stanca, de animale, sau de o alta persoana, drept pentru care ei trateaza totul si pe toata lumea cu acelasi respect si veneratie. Imaginati-va cum ar fi lumea daca noi toti am trai astfel?

Traditia medicinala Q’ero urmeaza doua cai principale – Prima “Pampamesayok” si a doua  “Altomesayok”, ambele fiind grele si necesitand multi ani de formare. Pampamesayok ȋsi extrag puterea si stiinta din resursele pamantului, avand cunostinte solide despre puterea medicinala a plantelor din munti iar Altomesayoks, au capacitatea de a invoca si de a primi darul comunicarii directe, al intelepciunii si al indrumarii vindecatoare chiar de la “APUS” – Spiritele Muntilor Sfinti.

Don Francisco impartaseste cu noi cunoasterea lui astfel incat acesta frumoasa cale medicinala sa poata fi transmisa si pastrata pentru mai multe generatii, atat in beneficiul si spre vindecarea intregii omeniri cat si pentru Pachamama, Mama Pamant.


Juan Yool Gómez

Juan
Cea mai veche civilizatie precolumbiana, aparuta prin mileniul al III-lea IdC, care s-a dezvoltat la punctul de intalnire al Americii de Nord cu America Centrala, avand drept axa Peninsula Yucatan, este civilizatia Maya, al carei nucleu pornea din inima padurii Peten,  de azi teritoriul Guatemalei, Salvador si Belize, Yucatan si Honduras, iar limba vorbita atunci, numita yucateca, este vorbita si astazi in unele dintre aceste tari.

Edificiile din Palenque si din Peninsula Yucatan, unde se afla orasul Dzibichaltun cu faimosul sau templu, denumit al Celor Sapte Statuete – care reprezinta singurul edificiu cu ferestre adevarate (arcadele nefiind cunoscute) si care este mai intins chiar decat Tikal-ul – piramidele cu margini rotunjite, mica insula Jaina – pe atunci o necropola unde se produceau cele mai extraordinare figurine din lut ars – toate acestea si multe altele, au facut din civilizatia Maya, una dintre cele mai infloritoare civilizatii cunoscute vreodata.

Popoarele din Mezo – America erau profund atrase de misterele cosmosului; ei au ajuns sa le cunoasca si sa calculeze miscarile planetelor cu o precizie uimitoare. Astfel, cu 3500 de ani in urma, civilizatia mayasa punea bazele unei stiinte, numita acum astronomie si calcula oscilatia axei terestre. Civilizatia mayasa, caracterizata de o ȋnalta spiritualitate, a prezis prin calcule astronomice, pentru multa vreme inainte, diverse evenimente si chiar si data exacta a disparitiei propriei civilizatii. Ȋnsa cea mai importanta descoperire pe care ne-au lasat-o mayasii este Calendarul Mayas. Interesant este si faptul ca, inca din primele secole inainte de era noastra, ei aveau doua calendare:

– Calendarul ritual de 260 de zile impartite in 13 grupe de cate 20 de zile fiecare, si
– Calendarul solar de 365 de zile, impartit in 13 grupe de cate 20 de zile, plus 5 zile adaugate si considerate nefaste.
Cele doua calendare, la fiecare 52 de ani, se intalneau in acelasi punct de plecare. Calculele se faceau in scrierea glifica, printr-un sistem in baza 20 cu 2 simboluri: punct pentru unitate si liniuta pentru cifra 5; in plus, era un semn in forma de scoica alungita, echivalent cu „zero”.

Sudul Guatemalei si nordul Peninsulei Yucatan, desi au adoptat stilul spaniol de viata, pastreaza inca si acum multe dintre traditiile mayase.

Calendarul Maya a fost cel mai cunoscut fiind folosit pana in secolul al XVI-lea cand a fost introdus calendarul gregorian.

Desi nu se cunosc cauzele disparitiei celei mai infloritoare civilizatii, se fac.ȋnsa, numeroase ipoteze, invocandu-se catastrofe naturale sau catastrofe provocate de oameni: navaliri, migratori, razboaie interne sau de cucerire.

Juan Yool Gómez este unul din cei care pastreaza si astazi cunoasterea civilizatiei maya si care, la randul sau, s-a implicat in mai multe actiuni de promovare si invatare a acestei traditii  fiind premiat mai multi ani la rand pentru merítele lui. Cateva  din aceste premii sunt:

·       Diploma de merit pentru: Promovarea Educatiei Maya in Guatemala, atribuita de catre: Comisia Prezidentiala Ȋmpotriva Discriminarii si Rasismului Contra Populatiilor Indigene din Guatemala si de catre Asociatia Centrelor Educationale Maya, ACEM. Guatemala in 06 noiembrie 2005.

·       Diploma de merit pentru: Promovarea si Dezvoltarea Educatiei Maya in Guatemala – acordata de catre Vice – Cabinetul Intercultural si Bilingv al Ministerului Educatiei si de catre Comisia Nationala Impotriva Discriminarii si Rasismului Contra Popoarelor Indigene din Guatemala, CODISRA, in 2006.

·       Diploma oferita de catre Consiliul National al Educatiei Mayase, CNEM si de catre Asociatia Centrelor de Educatie Mayasa din Guatemala. Guatemala 26 noiembrie 2007

·       Diploma oferita de catre Ministerul Culturii si Sportului, pentru sprijinul sarbatoririii Noului An Mayas Ab’ 5,123 care incepe cu MAM WAQXAQI’B’ “E” / 21/2 / 2.007.

Sustinatorii acestui eveniment:

Vasile Sturzu

????????????????????????????????????

Terapeut si Indrumator spiritual pentru cei aflati in cautarea de sine prin tehnici si practici samanice.

Ca practicant si cercetator al samanismului si traditiilor indigene, am realizat cat de importanta este mentinerea medicinei si a cunoasterii popoarelor indigene in integritate si la adevarata lor valoare. Prin munca pe care o fac caut sa mentin aceste valori la puritatea si autenticitatea de care este atata nevoie in lumea de azi.

Sorin Paul Suciu

Sorin

Am pasit pe calea samanismului pe linia Q’ero in urma cu 5 ani ca urmare a unei chemari irezistibile a sufletului meu de a iesi din material, din eternul “trecut si viitor”, dar niciodata “prezent”.

Cred cu tarie ca medicina si cunoasterea strabunilor, plina de intelepciune si magie, ne poate ajuta pe fiecare dintre noi sa aducem echilibrul, frumusetea si vindecarea in propriile vieti si implicit in familiile, comunitatea noastra si ȋn lume.

Ioana-Maria Iliut

Ioana Maria

Intotdeauna am avut un interes sincer fata de diferitele culturi ale lumii si fata de traditiile si credintele spirituale ale acestora. Datorita acestui interes, mi-au fost deschise usi inspre lumea popoarelor indigene.

Imi dedic viata cailor spirituale ale popoarelor indigene si ma apropii de aceste invataturi cu mult respect si dedicare, incercand astfel sa pastrez demnitatea acestor traditii si ceremonii milenare.
 
 Unde si cand se va desfasura evenimentul:

Conferinta Way of the Ancients – 24 Septembrie 2016
Program: 10:00 – 18:00 la Hermitage Urban Spiritual Hub, Str. Mihai Eminescu, nr.127, Bucuresti, Romania

Workshop Way of the Ancients – 28 Septembrie – 02 Octombrie 2016

Program:

28 Sept 2016 – 10:00 – 19:00
29 Sept 2016 – 10:00 – 19:00
30 Sept 2016 – 10:00 – 19:00
01   Oct 2016 – 10:00 – 19:00
02   Oct 2016 – 10:00 – 13:00

La Complex Turistic Panicel – Amplasat pe DN 73A Brasov-Bran la 2 Km de orasul Rasnov si la 0,5 km de Drumul National, Panicel se afla la 7 km de Bran, 9 km de Poiana Brasov precum si in apropierea Cetatii Medievale Rasnov.

Disponibilitate si costuri:

Conferinta – 150 locuri
Cost 50 EURO
Workshop – 150 locuri

Costuri:

·            Pana la data de 15 Iulie 2016 – 250 EURO

·            Pana la data de 15 August- 300 EURO

·            Dupa data de 15 August- 350 EURO

Cine participa la Workshop beneficiaza de conferinta gratuit.

Reduceri pentru Workshop:
Pentru cei care participa la Workshop, conferinta este gratuita.
Pentru grupuri intre 5 si 10 persoane reducere 10%
Pentru grupuri mai mari de 10 persoane reducere 20%

SESIUNI INDIVIDUALE DE VINDECARE:

In fiecare zi se pot face sesiuni de vindecare individuale, costul acestora fiind de 50 EURO.

Programarile pentru fiecare leader se fac pana la data de inceperii evenimentului, avand in vedere ca locurile sunt limitate la fiecare invitat. Inscrierile se fac la adresa de email: contact@wayoftheancients.net

Cazare Complex turistic Panicel:
Costuri:

Cazare plus mese incluse (ovo-lacto-vegetarian+peste) 130 ron/zi;

Total – 520 Ron/persoana loc in camera dubla.

Pentru regim single se va plati 55 Ron/zi in plus fata de pretul de mai sus.

Cazare plus mese incluse, meniu normal cu carne 155 Ron/zi.

Total –  620 Ron/persoana loc in camera dubla.

Pentru regim single se va plati 55 Ron/zi in plus fata de pretul de mai sus.

Date de contact si inscriere:

Email: contact@wayoftheancients.net
Telefon: +40.740.033.026
Te poti inscrie acum accesand acest link.

De ce este important sa fii alaturi de noi:

Poti aduce in experienta ta unelte noi pline de intelepciune si cunostere a traditiilor stravechi, pentru sustinerea dezvoltarii personale;

Poti cunoaste in mod direct traditia si viziunea transmisa de catre Elderii acestor traditii, in integritatea si puritatea in care ele au fost ele pastrate si transmise de-a lungul timpului;

Vei avea posibilitatea sa-ti deschizi mintea catre noi metode de auto-cunoastere si auto-sustinere explorand intr-o forma autentica propria constiinta.

 Un citat latin spune ca „asa trece gloria lumii”

Noi putem spune ca nu asa trece, pentru ca avem dovada vie a acestor cunoasteri si metode de explorare a constientei, cunostinte care ne sunt explicate si expuse de catre acesti oameni minunati care fac parte dintr-o linie lunga de pastratori ai intelepciunii si cunoasterii stravechi.

Toate acestea ne sunt disponibile astazi, prin munca pe care ei o fac, astfel incat sa fie percepute si de mintea noastra moderna, dezvoltata si bazata doar pe tiparele create de catre societate.

Grabeste-te sa-ti rezervi un loc in aceasta calatorie de explorare a constiintei!

Inscrie-te acum!

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *