Reiki, tratament si spiritualitate cu Mihai Albu, Maestru Reiki

Publicat: 27 aprilie 2016
Comentarii: Fără răspunsuri

In luna mai 2016 Scoala de Reiki® ii aduce in tara pe Rick Bockner, ultimul Maestru Initiat de catre Hawayo Takata si Robert Fueston, renumit cercetator al mostenirii lasate de catre Takata, ne viziteaza din nou tara. Acestia vor sustine cursuri si seminarii deschise publicului larg, atat practicanti sau Maestrii Reiki (indifernte de Linia de Initiere) cat si celor care doresc sa intre pentru prima data in contact cu acest sistem.

Detalii pe www.reiki.com.ro

Inscrieri la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205, Mihai Albu

Renumita insa de putini inteleasa, metoda Reiki este cunoscuta mai ales pentru valentele terapeutice, de tratare si prevenire a multor afectiuni.

Cand te doare ceva, in mod spontan pui mana peste locul dureros, pentru alinare. Bazandu-se pe atingere si pe o filozofie a naturalului, metoda Reiki a fost descoperita in secolul trecut de Mikao Usui, un calugar budist japonez (dupa unele surse crestine) care si-a dorit foarte mult sa afle prin ce metode reuseau să vindece bolnavii atat Buddha, cat si Iisus.

 

Mikao Usui a avut peste 2.000 de elevi si a instruit 21 de profesori (Maestrii), care au predat la randul lor mai departe aceasta metodă, Reiki devenind la ora actuala o metoda de tratament practicata peste tot in lume.

Cum functionează Reiki?

Capacitatea de a accesa Reiki este conferita in urma unei proceduri exacte, numita Initiere, prin care Profesorul/Maestrul, sprijina si invata elevul sa acceseze aceasta vibratie a Fortei de Vindecare Universale. Metoda de Reiki a lui Usui se bazeaza pe doi piloni:

practicarea auto-tratamentului (aplicarea palmelor intr-o anumită ordine, pe propriul corp); este recomandabil să practicam auto-tratamentul zilnic pentru a ne mentine permanent in aceasta vibratie de vindecare.

Al doilea pilon al metodei Reiki ii constituie practicarea si trairea zilnica a Principiilor Reiki. Cele cinci Principii Reiki sunt: astazi nu te infuria, astazi nu te ingrijora, astazi fii recunoscator, astazi munceste cu sarguinta, astazi fii bun cu ceilalti;

Fiecare practicant Reiki este Initiat de un Maestru Reiki, care a fost el insusi initiat si invatat in mod direct si nemijlocit de catre un alt Maestru Reiki, si tot asa, intr-o Linie neintrerupta, pana la Mikao Usui.

Acest proces de Initiere este invatat doar de cei ce ating nivelul de Profesor/Maestru, ceilalti practicanti (de nivelul 1 si 2) putand sa acceseze Reiki, fara insa a putea Initia pe altcineva.

Inainte de a-si efectua auto-tratamentul sau de a pune palmele pe altcineva, practicantul se acordeaza cu Energia Universala a Vietii iar apoi, prin punerea palmelor, faciliteaza si celorlalti intrarea in rezonanta cu aceasta.

Traditional, pentru studiu si predarea acestui sistem, sunt folosite 3 nivele: nivelul 1 se adreseaza in special celor ce doresc sa aiba la indemana o metoda de relaxare si tratament non-invaziv, de prevenire a dizarmoniilor si echilibrare energetica; nivelul 2 aduce cu sine invatarea si folosirea Simbolurilor ce permit o aprofundare a metodei Reiki, precum si efectuarea tratamentelor „la distanta” (persoana care primeste tratamentul nu se afla in prezenta practicantului Reiki).

In lipsa Initierilor, oricine poate sa-si foloseasca mainile pentru a atinge o zona bolnava a lui insusi sau a altcuiva, dar eficienta va fi mai redusa, bazandu-se in special pe efectul calmant al atingerii precum si pe propria bioenergie.

Ce poate si ce nu poate Reiki

Exista o mare diferenta intre a trata si a vindeca. Astfel, metoda Reiki (auto-tratamentul si practicarea celor 5 Principii) poate fi folosit in tratarea multor afectiuni, insa nu garanteaza vindecarea.

De altfel, practicantul este sfatuit sa nu puna diagnostice si sa nu ofere sfaturi medicale, acestea fiind de competenta medicilor autorizati.

Printre cele mai frecvente afectiuni tratate cu Reiki sunt: bolile de inima, daca n-au existat manifestari de preinfarct sau infarct; bolile de piele necontagioase; orice fel de boli de nervi, cu exceptia alcoolismului cronic; tumorile necanceroase; toate bolile digestive; toate bolile ginecologice, in afara de cele canceroase si cele contagioase; toate formele de reumatism; dereglarile circulatorii neprovocate de infarct; toate bolile de ochi; afectiunile sistemului endocrin; astenia nervoasa; sindroamele neuro-vegetative; afectiuni psiho-somatice.

Pentru ca in zilele noastre stresul este la un nivel ridicat si pentru ca acesta favorizeaza sau chiar provoaca multe afectiuni psihosomatice, practicarea Reiki este de un real folos in prevenirea si reducerea stresului precum si a manifestarilor asociate cu acesta.

Reamintim ca tratamentul Reiki trebuie insotit intotdeauna de schimbarea stilului de viata, aceasta realizandu-se prin practica zilnica a celor 5 Principii.

Cat dureaza tratamentul?

Fiecare terapeut stabileste numarul de sedinte necesar, in functie de gravitatea bolii si de reactia pacientului. In mod normal, este indicata o sedinta la doua zile, dar daca se poate face in fiecare zi, cu atat mai bine.

Fiecare sedinta dureaza aproximativ 80 de minute, pentru un tratment complet: cap, trunchi, spate, talpi. Persoana ramane imbracata, este necesar doar sa aiba haine usoare, care sa nu o stranga sau incomodeze.

De obicei, cu cat persoana este mai tanara iar afectiunea sa este mai recenta, cu atat mai putine sedinte sunt necesare iar reechilibrarea si armonizarea se realizeaza mai repede. Pentru ca tratamentul sa fie cat mai eficient, mainile vor fi aplicate direct pe piele, cu exceptia cazurilor in care exista rani deschise.

Pretul unei sedinte este hotarat de catre fiecare terapeut. Din experienta fondatorului acestei metode, se stie ca oamenii nu pun pret pe lucrurile gratuite. La inceputurile metodei Mikao Usui a ajutat gratuit multi oameni bolnavi care traiau din cersit si care s-au suparat apoi pe el pentru ca, sanatosi fiind, erau nevoiti sa munceasca.

Astfel, observand ca majoritatea oamenilor nu apreciaza ceea ce primesc fara efort si nu isi schimba stilul de viata daca primesc totul usor, Usui a decis sa existe un schimb pentru fiecare tratament si Initiere pe care oamenii le primesc.

Cum puteti beneficia de Reiki?

Exista doua posibilitati: fie apelati la o persoana Initiata pentru a primi un tratament, fie va alegeti un Maestru corespunzator pentru a primi Initierile si a va putea face apoi autotratament.

Recomandam ca, inainte de a primi Initierile, sa primiti cel putin patru tratamente complete de la Maestrul care va va Initia.

 

Detalii pe www.reiki.com.ro

Inscrieri la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205, Mihai Albu

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *