formare de baza acreditata in psihoterapie psihanalitica
Evenimente, cursuri, conferinte

Formare de baza acreditata in psihoterapie psihanalitica si in consiliere psihologica psihodinamica

 

A. Formare in psihoterapie psihanalitica

Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti (ACPPB) initiaza incepand cu  luna septembrie 2015 un nou curs -acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania- curs adresat absolventilor sau studentilor în ultimul an (care incheie cursurile in vara anului 2015) ai facultatilor de psihologie, medicina, sau – cu conditia de a fi completat formarea universitara cu cursuri si seminarii de specialitate – absolventi ai facultatilor de filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, teologie.

Inscrierile se fac in perioada 20 martie 2015 – 30 iunie 2015.

Cererea de inscriere la curs se va face prin email la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com.

Cererea va contine un CV si o Scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dumneavoastra pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs. Data limita de depunere a cererilor de inscriere: 30 iunie 2015

Descrierea cursului:

Modulul I cuprinde 500 de ore de seminarii teoretico-clinice

Modulul II: Un minim de 250 de ore de psihoterapie psihanalitica individuala cu o frecventa de minim 2 sedinte / saptamana (sunt recomandate 3 sedinte / saptamana) cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB.
Formatorii pentru Modulul I si II sunt psihologi / psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor, cu specializare in tari ale Europei de Vest, (a se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB sectiunea “Formatori” – CV aici.

Aceste cursuri sunt destinate obtinerii atestarii de Psihoterapeut sub supervizare emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Descrierea completa a cursului: click aici.

Informaţii suplimentare: Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, preşedinte ACPPB, e-mail: asociatiadeconsiliere@gmail.com

Cursuri noi ale ACPPB care incep in luna septembrie 2015:

1. Psihoterapie Psihanalitica.

2. Consiliere Psihologica Psihodinamica.

3. Psihologie Clinica (detalii despre acest curs incepand cu luna mai 2015)

4. Mai exista un loc liber pentru formarea de baza in Group-analysis care incepe in luna Mai 2015. Formator Gila Ofer – Israel. Detalii aici.

Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti (ACPPB) este o asociatie profesionala infiintata in anul 2005 care are 45 de membri si 40 de candidati. ACPPB este o asociatie acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru a realiza formarea psihoterapeutilor cu orientare psihanalitica, precum si a psihologilor in consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica) (a se vedea site-ul internet www.copsi.ro la rubrica „Registrul Furnizorilor de Formare”).

Detalii despre ACPPB aici.

De ce sa alegeţi un curs de formare în cadrul ACPPB?

  • Asociatia are deja o bogata experienta de formare. Incepand cu anul 2005, programele ACPPB de formare profesionala au inclus peste 200 de persoane.
  • Echipa de formatori a ACPPB cuprinde psihologi principali / formatori / supervizori, cu formare teoretica si clinica postuniversitara in psihanaliza, psihoterapie si psihopatologie – la nivel de master si doctorat – realizata in Romania si in Franta. Formatorii ACPPB contribuie cu bogata lor experienta la procesul de transmitere a competentelor teoretice si clinice.
  • ACPPB este o asociatie acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania pentru formarea de baza si continua, cu orientare psihodinamica, atat a psihoterapeutilor cat si a consilierilor in psihologie. Aceasta asigura candidatilor certitudinea ca vor putea lucra autorizat dupa incheierea formarii profesionale in cadrul ACPPB.
  • Metodele de formare – moderne, interactive – imbina rigoarea si supletea: prezentarea de materiale video, discutii de caz, dezbateri teoretice, lucru in grupuri mici, joc de rol, supervizare, precum si o bibliografie bogata pusa la dispozitia cursantilor (in limbile romana, engleza, franceza) pornind de la scrierile celor mai importanti autori europeni si americani.
  • Seriozitatea echipei de formatori, interes pentru dezvoltarea personala a candidatilor, supervizarea de buna calitate a activitatii lor profesionale, consultanta adresata candidatilor pe intreaga durata a procesului de formare profesionala.
  • O atmosfera de lucru colegiala, bazata pe respectul adresat cursantilor, pe incurajarea participarii active la procesul de formare, pe crearea unui mediu favorabil dezvoltarii profesionale a candidatilor si membrilor ACPPB.
  • Posibilitatea realizarii unei practici profesionale conform standardelor nationale si internationale ale psihoterapiei psihanalitice si consilierii psihodinamice.ACPPB este membru plin (Full membership) al Federatiei Europene de Psihoterapie Psihanalitica.

B. Formare in Consiliere psihologica psihodinamica

Un nou curs – acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania- curs adresat doar psihologilor sau studentilor in ultimul an la Psihologie (cei care incheie cursurile in vara anului 2015) va incepe in luna septembrie 2015.

Nota: Doar psihologii pot urma cursul de Consiliere. Persoanele care au absolvit alte facultati (medicina, filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, teologie) pot urma cursul de Psihoterapie conform rubricii – Formare in Psihoterapie Psihanalitica

Inscrierile se fac in perioada 20 martie 2015 –  30 iunie 2015.

Cererea de inscriere la curs se va face prin email la adresa asociatiadeconsiliere@gmail.com.

Cererea va contine un CV si o Scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dumneavoastra pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs. Data limita de depunere a cererilor de inscriere: 30 iunie 2015

Descrierea cursului:

Modulul I cuprinde 250 de ore de seminarii teoretico-clinice

Modulul II minim 75 sesiuni individuale de dezvoltare personala (psihoterapie personală) cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB, sesiuni realizate in paralel cu modulul I.

Aceste cursuri sunt destinate obtinerii atestarii de Consilier sub supervizare emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Descrierea completa a cursului: aici.

Informatii suplimentare: Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, preşedinte ACPPB, email: asociatiadeconsiliere@gmail.com.

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *