calatorii pentru suflet
Evenimente, cursuri, conferinte

Călătorii pentru suflet

De ce cǎlǎtorim?

Motivele pot fi multe: pentru a ne relaxa, pentru a evada, pentru a descoperi, pentru a simți cǎ trǎim.

Fie cǎ alegem sǎ cǎlǎtorim cu familia sau cu prietenii, ȋn doi sau chiar singuri, sensul cǎlǎtoriei nu se schimbǎ: cǎlǎtorim pentru a cunoaște și pentru a ne cunoaste. Cǎlǎtorim ȋn țarǎ sau ȋn strǎinǎtate, la munte sau la mare. Nu vreau sǎ analizez aceste alegeri, suntem diferiți și avem nevoi diferite. Vreau, ȋnsǎ, sǎ vǎ vorbesc despre cum muntele vǎ poate schimba perspectiva asupra vieții și cum poate deveni cel mai de suflet prieten.

Pe mine fiecare cǎlǎtorie mǎ transformǎ, mǎ face sǎ fiu o persoanǎ mai bunǎ, mai puternicǎ, mai curajoasǎ. Cu toții cred ne dorim acest lucru, nu-i așa?

Nu știu dacǎ te naști cu dragostea pentru munți sau aceasta se dobândește pe parcurs. În copilǎrie tatǎl meu ȋntotdeauna povestea despre drumețiile lui prin Carpați, iar concediile familiei noastre includeau mai mereu și câteva trasee. Atunci ȋncǎ nu simțeam nevoia acutǎ de a evada ȋn ȋmpǎrǎția munților, având chiar o perioadǎ lungǎ de absențǎ de pe cǎrǎri montane.

A fost nevoie ȋnsǎ de o singurǎ zi de varǎ, alǎturi de oameni minunați, la sfârșitul cǎreia epuizarea fizicǎ a fost ȋndulcitǎ de sentimentul de ȋmplinire pe care ȋl aveam.

Poate la momentul respectiv, a fost exact ceea ce aveam nevoie, nu stiu ce s-a schimbat ȋn mine, dar de atunci sufletul meu cere necontenit noi provocǎri. Da, provocǎri!

Nu cred cǎ trebuie sǎ așteptǎm numai provocǎrile pe care destinul le are pregǎtite pentru noi, ci singuri trebuie sǎ gǎsim acea forțǎ interioarǎ pentru a depǎși noi limite. Satisfacția nu va veni ușor, veți ȋntâlni obstacole la tot pasul: vreme capricioasǎ, ȋnǎlțimi amețitoare, urcușuri care vǎ vor lǎsa fǎrǎ respirație – la propriu! Însǎ, credeți-mǎ, recompensele sunt neprețuite:

1) Oamenii de calitate pe care ȋi veți ȋntâlni sau care vǎ vor ȋnsoți: pe munte se leagǎ cele mai frumoase prietenii, se consolideazǎ relații, se creazǎ legǎturi, se amplificǎ sentimente.

2) Natura generoasǎ – când veți avea mai mare nevoie, vǎ vor ieși ȋn cale ape reci și cristaline ce vǎ vor alina setea, tufe de afine care vǎ vor da puterea sǎ mergeți mai departe, umbra blândǎ a pǎdurii de conifere dintr-o zi toridǎ de varǎ. Sus, aproape de nori, timpul parcǎ stǎ ȋn loc, iar acolo totul pare sǎ capete sens.

3) Amintiri – poate sunt cele mai importante pentru mine, cu ele ma hrǎnesc când dorul este prea mare, cu ele mǎ ȋntǎresc când mi-e greu, cu ajutorul lor ȋmi pastrez echilibrul și energia pânǎ la urmǎtoarea cǎlǎtorie, pânǎ la urmǎtoarea destinație de vis.

4) Vise ȋndeplinite – cu toții visǎm, ȋnsǎ cât de des putem sa spunem cǎ visele noastre devin realitate? Ei bine, eu de la o vreme ȋmi hrǎnesc setea de succes la ȋnǎlțime! Rețeta este clasicǎ: motivare + voințǎ + emoții = obiectiv ȋndeplinit. Bucuria de a câștiga lupta, la nivel psihic si fizic, cu propria-mi persoanǎ, mǎ face sǎ visez de fiecare datǎ și mai departe.

5) Libertate – pe munte nu existǎ frontiere, cerul este singura limitǎ. Aici spiritul e liber, mintea la fel. Aici nu ne obligǎ nimeni sǎ vorbim sau sǎ gandim. Aici fug de toate pentru a mǎ regǎsi pe mine.

De ce iubesc muntele? Simplu: ȋl iubesc pentru cǎ ma face sǎ fiu așa cum vreau sǎ fiu.

Vǎ doresc sǎ aveți parte de cât mai multe călătorii pentru suflet.

Cu drag,
Ioana

fabrica-de-calatorii.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *